SHARE

L’aposta belenística de la Falla del Duc per al Nadal 2017 s’ha centrat en la casa de tots els valencians; l’Ajuntament de la nostra ciutat.
Amb el lema de “La Casa de les Vanitats (Nadal)” la representació en lliure disseny del naixement de Jesús ens porta per una sèrie de situacions tan divertides com carregades d’actualitat. Així, personatges com l’Alcalde Joan Ribó, els regidors Pere Fuset, Carlos Galiana, Sandra Gómez, Félix Crespo, Fernando Giner, Amparo Picó o el propi Giuseppe Grezzi (entre uns altres), a més dels seus assessors i el propi President de la Interagrupación de Falles, estan representats en diferents escenes que reflecteixen, de forma simpàtica i amb l’enginy i gràcia propi de l@s faller@s, la més rabiosa actualitat, tant del col·lectiu festiu com de la pròpia ciutadania.
No falten les al·lusions a la retirada del pessebre tradicional de la Plaça de l’Ajuntament, l’arribada de SSMM els Reis Mags d’Orient amb bicicleta (coses de Grezzi), la “fugida” d’homes forts de Fuset, la criticada il·luminació de la façana principal de la casa consistorial o la pròpia Sagrada Família d’okupa en la “Balconada de la Vanitats” fent-se un selfie com qualsevol turista que es precie.
La representació d’aquest pessebre, de disseny modern, es caracteritza també per la reproducció dels despatxos d’alcaldia (inclòs el Saló de la Ximenera i el despatx de l’Alcalde Ribó en el Saló Pompeyano), la sala de premsa i l’escala principal, entre uns altres.
Ha sigut realitzat íntegrament en polietilè expandit (suro blanc) i peces de tauler de DM. Les 160 figures que formen les seues escenes s’han creat amb feltre, cotó, llana, teles i un esquelet de filferro que permet l’articulació de les seues extremitats. Les seues espectaculars dimensions, amb una ocupació que frega els 8 m2 de superfície, aconsegueix els 4´5 m d’ample i 3.20 m d’altura, en una reproducció fidedigna d’aquest conegut i emblemàtic edifici de la nostra ciutat. A més compta amb una efectista instal·lació lluminosa amb la reproducció exacta dels fanals de la plaça i permet gaudir de la visió del pessebre en les diferents etapes horàries del dia, amb efectes de clarejar, vesprejar, nit i dia. També s’han reproduït a escala els bancs situats enfront de la façana principal (inclosos els pintats amb els colors de la bandera multicolor) i resta de mobiliari urbà.
Un grup de faller@s que supera la trentena, tots ells dirigits per Marcos I. Soriano (artífex del projecte) i Zulima Sanz, han fet possible que aquest projecte haja vist la llum per a gaubança de quants tinguen l’oportunitat i el desig de gaudir en la seua contemplació
El pessebre està situat en el Casal del Duc (Calle Pobla de Farnals 48 baix) i es pot visitar conformement als següents horaris:
Dilluns a divendres: de 18:30 a 21 hores.
Caps de setmana i festius: de 12 a 14 h i de 18 a 21 hores.