SHARE

Què són les falles? Les falles són pólvora, música, indumentària i sobretot falles. L’Agrupació de falles La Seu-La Xerea-El Mercat va omplir el Saló d’aquests elements per a tornar arrere, tornar al mes de març, tornar a tenir vigent la setmana fallera. Amb l’anhel de les falles de 2018 es van donar cita amics, familiars i sobretot fallers per a exaltar a les quals són les màximes representants de les 13 comissions que componen aquesta agrupació.

Una a una van ser desfilant les Falleres Majors i Falleres Majors Infantils que van ser rebudes en l’escenari pel president de l’agrupació, Miguel Guillot. Després d’aquesta desfilada protocol·lària la sala es va inundar dels elements de la nostra festa. Ja amb tota l’escena es va obrir el teló despertant els aplaudiments dels presents que mostraven així el seu afecte a les 12 xiquetes i 10 senyoretes que durant un any representen a les seues respectives comissions.

Aquesta cita va servir a més per a retre homenatge a aquells fallers que van rebre aquest exercici la màxima recompensa atorgada per la Junta Central Fallera. Els fallers que van rebre el bunyol d’or amb fulles de llorer i brillants van rebre el reconeixement dels presents.

Les paraules del president de l’agrupació van tancar llavors l’acte agraint la labor de les presentadores Paula Ortiz i Olaya Mesa així com les paraules del mantenedor i exaltant a les grans protagonistes.

Després del sopar de germanor es va rebre a la Fallera Major de València, Rocío Gil, una calorosa benvinguda ja que és component de la Falla Plaza de la Mercè. També tornava a casa una component de la seua Cort d’Honor, Noelia Ibáñez, component de la Falla Plaza Sant Bult. Rocío va anar especialment rebuda al costat de la seua Cort d’Honor la visita del qual es va agrair des de la pròpia agrupació.