SHARE

Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de gestionar el reciclatge de tots els residus d’envasos de vidre a Espanya, torna a reptar a les comissions falleres a reciclar envasos de vidre durant aquestes Falles. La campanya, que l’any passat va resultar tot un èxit, tant de participació com per la quantitat de vidre arreplegat, serà de nou protagonista durant aquestes festes.
En aquesta edició s’ha incrementat el nombre de falles participants, passant de 312 de l’any passat a prop de 320 en 2019. D’igual manera, el repte de Ecovidrio també és més ambiciós, volent aconseguir les 140 tones de reciclatge de vidre enfront de les 100 del passat any. En 2018, el reciclatge de vidre durant les Falles es va incrementar un 24% respecte a 2017.
Posada en marxa en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, els ajuntaments de València, Burjassot i Mislata i la Junta Central Fallera, aquesta iniciativa persegueix un objectiu comú: sensibilitzar i mobilitzar a professionals hostalers, col·lectiu faller i ciutadans en general per a reciclar envasos de vidre i contribuir a unes Falles més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. Per això, és fonamental la col·laboració d’ajuntaments com els de Mislata i Burjassot que, un any més, s’uneixen a les falles de la capital ampliant el reciclatge d’envasos de vidre a les comissions d’altres demarcacions.
El Palau de l’Exposició ha acollit, aquest matí, la presentació de la Reciclà en un acte al qual ha acudit la Fallera Major de València, Marina Civera i la seua Cort d’Honor, a més de José Vicente Miró, subdirector general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental; Josep Bort, diputat de l’àrea de Medi Ambient; Antonio Arenas, regidor de Festes de l’Ajuntament de Mislata i Roberto Fuentes, gerent de zona de Ecovidrio.

Les comissions falleres participants en la campanya han rebut, aquest matí, la banderola commemorativa de Ecovidrio com a reconeixement per la seua implicació en aquesta iniciativa que, enguany, compta amb algunes novetats.
En aquest sentit, a més de premiar amb una paella gegant a la falla que aconseguisca superar els 400 kg de vidre reciclat en el contenidor especial situat al costat del seu casal, Ecovidrio ha posat en marxa un concurs de sistema de punts on es puntuaran diferents aspectes, com compartir en xarxes socials de la comissió les fotos i vídeos de la campanya, produir una escena en el monument faller que evidencie la conscienciació amb el reciclatge, pujar una foto amb l’anunci de **Ecovidrio publicat en el llibret de la Falla i compartir per whatsapp la campanya, pujant fotos i vídeos.
Amb l’objectiu de maximitzar el missatge del reciclatge i el seu abast, ‘La Reciclà’ compta amb la col·laboració, un any més, d’Eugeni Alemany així com Rocío Gil, Fallera Major de València de 2018.
El reciclatge de vidre a València
Els valencians van reciclar 12.448 tones de residus d’envasos de vidre a través del contenidor verd durant 2017, uns 15,8kg per habitant.

València compta, segons les últimes dades corresponents a l’any 2017, amb 2211 contenidors. La ràtio de contenerización es xifra en 1 per cada 356 habitants.

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre, encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, des de 1998. La companyia s’encarrega de gestionar íntegrament la cadena de reciclatge: iniciatives de sensibilització, recollida selectiva, transport i tractament de residus d’envasos de vidre i la seua posterior comercialització.
Ecovidrio proporciona un servei públic i universal per al ciutadà i posa a la disposició de les companyies que envasen els seus productes en vidre un model de gestió eficaç i eficient, tant des de la perspectiva ambiental com econòmica.
En l’actualitat, un total de 8.000 companyies envasadores fan possible, a través de la seua aportació, el sistema de reciclatge. Els sectors integrats en **Ecovidrio representen més del 3% del PIB espanyol i comercialitzen el 99% dels envasos de vidre.