SHARE

Actes i calendari strong>

Descobreix el programa de Falles 2019 amb tots els actes més importants i el seu calendari en la nostra secció de les Falles de València. En aquest **post vas a trobar tota la informació del programa i tot el que necessites conèixer sobre la festa gran de la ciutat.

Seran la terceres Falles que se celebren després de la declaració de la festa com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco.

Els dies més importants són del 15 al 19 de març; encara que oficialment comencen l’últim diumenge de febrer amb l’acte de la Crida (en valencià; l’equivalent del pregó en castellà) i des d’aqueix dia i fins al 19 de març València s’omple de color, música i foc.

T’expliquem en aquest post cuales són els actes més importants del programa de les Falles 2019.

< strong>Calendari Falles 2019. Quan són les Falles? strong>

Els dies grans de les Falles 2019 seran del 15 al 19 de març, encara que durant tot el mes de març pots gaudir d’alguns actes com la Mascletà que es dispara diàriament a les 14h en la Plaça de l’Ajuntament.

< strong>Fallera Major de València strong>

El nomenament de les Falleres Majors de les Falles 2019 es realitzarà en el mes d’octubre.

Els Actes de les Falles 2019 més importants

A continuació t’expliquem cuales són els actes més importants

<**strong>La Crida**strong>

L’acte de la Crida dóna el tret d’eixida a les festes. Tindrà lloc l’últim diumenge de febrer de 2019 a la vesprada en les Torres de Serrans. En aquest acte les falleres majors conviden a tots els valencians, siguen fallers o no a gaudir de la festa.

Se celebra a última hora de la vesprada i intervenen les Falleres Majors i les autoritats de la ciutat, després de les seues paraules sona l’Himne de València i després es dispara un castell de focs artificials.

Exposició del Ninot strong>

Algunes setmanes abans de les Falles es pot visitar l’Exposició del Ninot on les comissions falleres exposen més de 800 Ninots perquè el públic vote com serà el Ninot indultat que es lliurarà del foc del 19 de març.

L’exposició està separada en dues parts: d’una banda es mostra els ninots dels monuments infantils i d’altra banda el dels monuments grans.

Després de mostrar el ninot de cada comissió fallera, els fallers acudeixen a l’Exposició del Ninot a arreplegar-ho (els infantils la vesprada del 14 de març i els majors la vesprada del 15 de març) i li’l porten a cada comissió per a plantar-ho.

Calles il·luminades en Falles

Quasi tots els carrers de València s’il·luminen durant el mes de març, però diverses d’elles competeixen per aconseguir el millor premi dels carrers il·luminats de les Falles. Mereix la pena visitar-les.

Ofrena de Flors a la Verge dels Desemparats

En l’Ofrena de Flors a la Verge dels Desemparats (patrona del regne de València) totes les comissions acudeixen acudeixen vestits amb indumentària fallera a lliurar els seus rams de flors a una gran imatge de la Verge, situada en el centre de la plaça que porta el seu nom i on també se situa la seua Basílica.

Aquest acte tindrà lloc els dies 17 i 18 de març a la vesprada i nit entre les 16:00 i les 24:00h. La Fallera Major de València és l’última és desfilar i ho fa en la nit del 18 just abans del castell de focs artificials. La Fallera Major infantil ho fa l’últim lloc la nit del 17 de març.

Programa Mascletà en la Plaça de l’Ajuntament Falles 2019

Des de l’1 de març i fins al dia 19 de març de 2019 a les 14h en la Plaça de l’Ajuntament té lloc un dels acte més emocionants caracteritzats pel soroll dels més de 100 quilos de pólvora que es disparen tots els dies. També es programen **Mascletàs nocturnes i en ocasions en la platja.

Castells Falles 2019 i Nit del Foc

Des del dia 15 de març i fins al 18 a la nit es disparen castells de focs artificials en l’Albereda. El castell més espectacular és el que es dispara la nit del 18, la trucada Nit del Foc.
Nit de la Cremà de les Falles 2019

Tota festa té la seua fi, i el de les Falles 2018 serà el 19 de març a la nit quan es cremen totes les falles de la ciutat. Els horaris habituals de la Crema són:

– Falles Infantils 22.00 h
– Primer premi de les Falles Infantils a les 22.30 h
– Falla Infantil de la Plaça de l’Ajuntament 23:00h
– Falles Infantils 00.00 h
– Primer premi de les **Fallasa les 00.30 h
– Falla principal de la Plaça de l’Ajuntament 1:00 h

En moltes comissions han d’esperar l’arribada dels Bombers per a procedir a la Crema, per tant aqueixos horaris poden canviar.

Premis a les millors Falles

Cadascuna de les seccions en les quals queden dividides tots els monuments que es planten en la ciutat competeixen pel primer premi de la secció en la qual competeixen. A més del premi principal de cada secció també es lliuren altres premis com el premi d’enginy i gràcia.

Quan es desvetlen els premis als millors monuments ací us informarem.

Com moure’s en Falles per València

La major part del centre de la nostra ciutat queda tallat al tràfic i el més recomanable és usar el transport públic. Acudeix amb antelació als actes perquè en moltes ocasions tants els metres com els autobusos van plens i és molt difícil entrar perquè no queden places lliures. Els trajectes dels autobusos pot patir modificacions durant els dies fallers.

Si véns de fora de València et recomanem aparcar el cotxe als afores de la ciutat i utilitzar qualsevol d’aquests transports públics.

Que fer amb Xiquets en les Falles de València

Et proposem Planes per a fer amb xiquets en Falles

Museus Fallers de la ciutat de València

A València pots veure els ninots indultats d’anys anteriors i els cartells de les falles en el Museu Faller de València. Està situat en la plaça de Monteolivete.

A més en la Ciutat de l’Artista Faller pots trobar el Museu del Gremi d’Artistes Fallers. Tots dos pots ser visitats durant tot l’any. Durant la resta de l’any se celebren altres actes, pots informar-te en la la Ajunta Central Fallera

Si véns a València i vols aprofitar la visita, et recomanem que prepares el teu viatge amb una de les millors guies de València que tenim en la nostra tenda.

Gaudeix de les Falles de València!!!