SHARE

D. Manuel Andrés Zarapico guardonat amb el Premi Periodista Gil Sumbiela en la seua XIII edició

El jurat pertanyent a la comissió de l’Associació Cultural Falla Periodista Gil Sumbiela – Azucena, encapçalada pels seus president Justo González, Sergio Palop i Claudio Martínez, ha atorgat el premi creat per aquesta falla a D. Manuel Andrés Zarapico.

Aquest guardó pren el nom del que fóra creador i primer president de l’Associació de la Premsa Valenciana, escriptor i informador D. Luis Gil Sumbiela.

El guardó té per objecte reconèixer públicament el treball dels informadors que tant fan per promocionar la nostra festa, les Falles. Gràcies a aquesta labor constant en els mitjans de comunicació, la festa fallera aconsegueix una major popularitat dins i fora de les nostres fronteres.

En aquesta desè tercera edició el premi se li ha concedit a Manuel Andrés Zarapico reconeixent la seua labor en una extensa i dilatada trajectòria professional, en programes de televisió, publicacions especialitzades en el món de les falles, amb premis i guardons en aquest àmbit, guions de presentacions, obres de teatre i poesia festiva.

A aquest currículum professional se sumen altres reconeixements propis de la nostra festa, com el Bunyol d’Or amb fulles de llorer, així com el Ninot d’Or del gremi d’Artistes Fallers, entre uns altres.

Aquest guardó se li atorga per la seua trajectòria i experiència, durant anys, com a informador de les festes falleres d’una manera rigorosa i objectiva donant a conèixer el sentit de la nostra festa.