El Marítim homenatja a la Senyera

0
165

Les Atarazanes de València van ser, un any més, testimoni diumenge passat dia 29 d’octubre de l’homenatge que l’Agrupació de Falles del Marítim va realitzar a la nostra Real Senyera.

L’acte, al que van acudir diverses autoritats civils i militars; membres de la Junta Major de la Setmana Santa Marinera; directius de les diverses entitats de la demarcació del Marítim; la Reina de l’Horta de València 2018 i els membres de les diverses comissions falleres que conformen l’agrupació, representats per les seues falleres majors i presidents; va començar al Mercat del Cabanyal.

Allí siguent les 12 hores del mig dia i obrint la comitiva la policia local de València vestida de gala i muntada a cavall, es va dur a terme una processó cívica on es va homenatjear a la Real Senyera, que després de la seua arribada a les emblemàtiques Atarazanes va ser hissada per les Falleres Majors de València 2018: Rocío Gil Uncio i Daniela Gómez de los Ángele, acompanyades per Ramón Estellés, Secretari General de Junta Central Fallera.

Després de l’hissat de la Real Senyera que durant el seu trajecte va ser portada pels delegats del sector, la Tinent Alcalde de l’Ajuntament del Cap i Casal va ser l’encarregada de complir amb la seua comesa com mantenidora de l’acte.

Acte que també va tenir mostres de la nostra cultura i folklore típic valencià gràcies als diferents grups de ball regional que hi ha a les falles d’esta agrupació, així com al grup de Tabal i dolçaina.

L’homenatge concloïa amb la paraules del President de l’Agrupació de Falles del Marítim: Pepe Pastor Gimeno després de les quals es va poder cantar com mana el protocol l’Himne Regional, posant així el punt final a este emblemàtic acte.

Fotos: Armando Romero