Aquests són els indumentaristas oficials de les Falles 2020

0
281

Si haguérem de dibuixar les Falles de València, segurament posaríem com a eix central algun tipus d’estructura, amb ninots i una mica de foc. Molt de color, uns petards, i fins a algunes falleres i fallers i, amb total probabilitat, hi hauria vestits de valenciana. Perquè un altre dels treballs més importants del món de les Falles és la indumentària, el treball de la qual veiem en les cercaviles i Ofrenes, d’aqueixos artesans del tèxtil i altres experts que s’encarreguen de reivindicar i de perdurar el vestit regional de valenciana i valencià. I el major exemple d’aquesta publicitat de la nostra vestimenta són, sens dubte, les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor.

Tretze xiquetes i tretze dones que acaparen tot tipus de fotografies i publicacions, en la seua majoria, abillades amb el nostre vestit històric. Uns vestits que confeccionen diferents indumentaristas i altres professionals, requerits per Junta Central Fallera anualment, que renova el seu planter de “serveis i subministraments” per a poder donar cabuda i visió a nombroses empreses, algunes més grans que unes altres, que sempre seguisquen (o això es pretén) l’autèntic vestit regional i l’evolucionat vestit de fallera de la mà de cada indumentarista expert en tradicions i teixits.

Enguany, Junta Central Fallera ja té les empreses colaboradoas i els professionals que vistiran a les Falleres Majors de València, i les Corts d’Honor 2020.

Teles Cort d’Honor Infantil: La compañia de la Seda

Teles Cort d’Honor: Entretelares

Manteletes FMIV i CCHH:: Hijas de Carmen Esteva

Manteletes FMV i CCHH:: Artesania Viana

Adreços: Art Antic

Pintes Segle XIX: Més que Pintes

Pintes  Segle XVII: Castillo Cinceladores

Calces FMV i CCHH: Elvira Bella

Calces FMIV i CCHH: Cristina Perís

Sabates: Criselen

Joies: Vicente Ballester

Postiseria: Realce
Cancan Segle XVII: Margaita Vercher

Cacan traje Siglo XIX: Ma-vi-mar

Randes: Santos

Postiseria: Realce

Confecció: Esperanza Pradas