Les Falleres Majors de València i Corts d’Honor van gaudir de la romeria del El Palmar

0
258

Com cada any, la pedania ret homenatge al Crist de la Salut mitjançant la romeria en la qual la imatge del sant és portada en una embarcació pel llac de l’Albufera. Una tradició que data de 1974 i que reuneix als pedanis en un ambient de festa al voltant del paratge natural de l’Albufera.

Aquesta peregrinació va tenir el seu inici en les portes de la parròquia des d’on va partir la comitiva fins a les aigües de l’Albufera.

Visitants de totes les localitats properes es donen cita en els voltants de l’Albufera per a acompanyar al Crist fins al centre del llac on es realitza la benedicció de les aigües per a augurar bona pesca i collita. Al voltant de 400 barques ixen a l’aigua partint des de El Palmar, Pinedo, El Saler, Silla, Catarroja, Sollana, El Perellonet…, més de 6000 fidels que demanen al Santíssim Crist per un bon any.

Entre els assistents, les Falleres Majors de València, Daniela Gómez de los Ángeles i Rocío Gil Uncio, acompanyades de les seues Corts d’Honor. Al costat d’elles, Ramón Estellés, Secretari General De la Junta Central Fallera, i Pepe Garcia i Daniel Buj, Vicepresidents.

Les màximes representants de la festa van gaudir d’un passeig amb barca acompanyant al Crist en la romeria al costat de la població de El Palmar. Un dels seus últims actes abans de gaudir d’uns dies de descans en la parada estival per a agafar forces per a viure la recta final del seu regnat.

Una vegada en l’església, es va disparar en la Plaça de la Sequiota una mascletà per a donar per finalitzat l’acte amb el cant dels “gojos” al Crist de la Salut.

Fotos: Armando Romero