Nit màgica per al mon faller

0
421

Hi ha nits màgiques, però la de hui serà especialment recordada per Rocío Gil i les dotze components de la seua Cort d’Honor.  

Silvia, Mireia, Laura, Lucía, Meritxell, Noelia, Estefanía, Marta, Marta, María, Alicia i Lucía s’han reunit a les portes de la vivenda de la seua Fallera Major, Rocío Gil, per acompanyar-la en un dels dies més importants del seu regnat faller. Els seus primers passos cap a la Cadira d’Or comportaven la relevació d’un dels secrets millor guardats del seu regnat: el color del seu espolí de Garín. Ataviada amb el seu vestit de valenciana, Rocío Gil Unicio abandonava el portal del seu domicili amb el seu espolí Marró Habane. Des de la casa de Rocío, totes elles s’han dirigit a l’Ajuntament de València per efectuar l’eixida oficial cap al Palau de la Música. Ho han fet en els tradicionals cotxes d’època. 

Rocío s’ha reunit a l’Ajuntament de València amb la seua mantenidora, la periodista Ana Cuesta, i Pere Fuset, president de Junta Central Fallera. Amb ells, Rocío s’ha desplaçat fins al Palau de la Música en un Rolls Royce Phantom III de l’any 1937. 

Les primeres en arribar al majestuós Palau de la Música han sigut les integrants de la Cort d’Honor. Com és tradició, arribaren per parelles en diferents vehicles tradicionals: un Mercedes Benz 220 S w187 (any 1953) en color granat – negre; un Ford A Sedan (any 1930), de color verd-negre; un Chevrolet Universal (any 1930), de color granat-negre; un Studebaker President (any 1927), de color blau marí; un Pontiac Limousine (any 1933), de color blanc; i per últim, un Kissel 73 Six (any 1929), de color blau-negre. 

Després d’elles apareixia Rocío Gil, visiblement emocionada i ataviada amb el seu espolí de Garín. La jove ha fet entrada per un passadís format per la seua Cort, al ritme de les dolçaines i els tabalets que tocaven per harmonitzar el seu recorregut. 

Fotografies: Armando Romero