Sueca convoca una nova edició dels Concursos de Redacció de Sainets i Poesia Satírica

0
285

L’ Ajuntament de Sueca i la Junta Local Fallera han publicat una nova convocatòria dels Concursos de Redacció de Sainets (XIII edició) i Poesia Satírica (X edició) amb l’objectiu de fomentar la creació en aquests dos gèneres molt arrelats a la identitat i la idiosincràsia dels valencians.

En el cas del sainet, l’obra escrita podrà ser en un acte o en dos, podrà estar ambientada en qualsevol època comprimida entre el segle XIX i l’actualitat, i els personatges, vestuari i decoració hauran de ser coherents amb el temps que representa. La redacció haurà de tindre entre 10 i 30 fulls (DIN A4).

Quant a la temàtica dels poesies, els bases del Concurs especifiquen que serà lliure, però haurà de tindre necessàriament una visió crítica, irònica i humorística, alhora que respectuosa.

En ambos casos, cada participant podrà optar al premi amb un únic treball que haurà de ser original, inèdit, no premiat ni representat amb anterioritat, ni actualment en fase de participació en qualsevol altre concurs. A més haurà d’estar escrit en valencià normalitzat.

Els sol·licituds per participar en els concursos és presentaren en el Registre General d’Entrada del propi Ajuntament, en horari de 9:00 a 14:00 h., fins al 8 de gener de 2018. Una vegada presentada la sol·licitud de participació en el Registre, el treball s’entregarà amb pseudònim, en els departaments de Cultura i Festes.

Els dos certàmens premiaren als guanyadors amb una dotació econòmica. Pel que fa al Concurs de Redacció de Sainets, és concedirà un únic premi valorat en 800 €, mentre que el de Poesia Satírica “Bernat i Baldoví“estarà retribuït amb 300 €.