Torrent, seu del #fallersdevaqueta

0
385

El trinquet José Maria Veguer, escenari de la fase final del II Trofeu de Pilota de Falles de la Comunitat Valenciana

Nou juntes locals de diferents localitats, inclòs el cap i casal, participen en el torneig

Esta vesprada es presenta a les 20 h a l’EMAT el II Torneig de Pilota Valenciana 2017, organitzat per Junta Central Fallera i amb la Junta Local Fallera de Torrent com a amfitriona. En l’edició d’enguany, el trinquet José Maria Veguer de Torrent acollirà la final que tindrà lloc el dia 11 de novembre. En el torneig participa la Junta Local Fallera de València i nou juntes locals de diferents localitats com ara: Sueca, Sollana, Oliva, Godelleta, Pobla de Vallbona, Vilamarxant, Xàtiva, Carlet i Torrent.

El torneig, que pertany a la modalitat de galotxa, es juga amb pilota de vaqueta. El regidor d’Activitats Lúdiques, Alfred Costa, ha destacat la importància de la pilota valenciana “no sols al nostre poble sinó entre el món faller ha reviscolat el que per a nosaltres no és un només esport. És part del nostre patrimoni”.

Es tracta d’una competició que es va consolidant, ja que enguany és la segona edició. La fase final de l’any passat, que es va diputar a Carlet, ha crescut, ja que ha passat de quatre participants en l’edició passada a nou en la d’enguany. A més l’edició passada va ajudar a contribuir i regenerar les instal·lacions dels trinquet del municipi de Carlet.

Dissabte es celebra la fase prèvia per a conéixer quines localitats s’enfrontaran en la fase final. Les localitats de Sueca, Godelleta, i Vilamarxant acolliran les partides per a decidir els finalistes. Torrent ja es
troba classificat per a disputar la final, perquè és la ciutat organitzadora i la seu del trofeu.

La Junta Local de Torrent ha fet una selecció de pilotaris pertanyents a diferents comissions falleres de la ciutat per a competir en este torneig: Juan Manuel Laso Sánchez, falla Sant Amador-Espartero; Miguel Ángel Martínez Morant, falla Benemèrita Guàrdia Civil; Albert Navarro López, falla Sants Patrons; Sergio Torrecillas Bollas, falla La Cotxera; Juan Antonio Zamora Fernández i José Ramón Salaz Lancharo, falla Camí Reial.
L’acte de la final arrancarà amb una recepció a l’ajuntament de Torrent, i en acabar tots i totes es dirigiran al trinquet. Hi seran presents la fallera major de València, Rocio Gil i Uncio, que serà l’encarregada de fer la treta d’honor; la fallera major de Torrent, Maria Jesús Rincón i Prieto; i les màximes representants dels municipis que participen en el Trofeu de Pilota.