Vives i Marí presenta teles de la Cort d’Honor 2019

0
218

Les dotze xiques ja coneixen els teixits que lluiran en els seus vestit

La Cort d’Honor 2019 ja coneix com són les teles que lluiran en els seus vestits oficials, creació de la firma Vives i Marí. L’hotel Astoria Palace s’ha engalanat per a presentar els teixits en una nit molt especial per a les companyes de viatge de la Fallera Major de València, Marina Civera.

En aquesta ocasió, el indumentarista Eduardo Cervera serà l’encarregat de confeccionar els dos vestits. El primer serà del segle XIX i el segon del segle XVIII.

A més, durant la presentació de les teles, també es va donar a conéixer que el primer vestit, que lluiran el dia de l’Exaltació, es confeccionarà amb un lampas de seda natural de nom Dignitat. Un disseny que pertany a la col·lecció de dibuixos de l’arxiu històric de Vives i Marí.

Tal com van explicar, és un dibuix de composició clàssica de finals del segle XVIII, basat en un important ram central envoltat per una orla de metall i xicotetes flors. Un teixit amb setze colors de trama i metall oro.

A més, per als cossets de mànega llarga, s’ha teixit un gravat a joc amb el disseny Dignitat.

Els colors triats per a aquestes teles són: Pruna per a Susana Yagüe i Neus Lozoya, Rosa Lagon per a María Cavero i Azahara Vallet, Verd Túria per a Raquel Avivar i Ana Ebri, Soleil per a Elena Rivero i Laura Bennasar, Borgonya per a Andrea López i Marta Alacreu, i Aubergine per a Laura Carballeda i Paula Santarrufina.

Per la seua part, el teixit del segon vestit oficial, reprodueix un dibuix que porta el nom de Rumball. Dibuix característic de principis del segle XVIII on s’intercalen els motius florals amb el seu fons llistat. Està treballat amb dotze colors de trama i cal destacar també l’absència de metall.

En el segon vestit els colors triats són: Negre per a Susana Yagüe i Neus Lozoya, Verd per a María Cavero i Azahara Vallet, Granat per a Raquel Avivar i Ana Ebri, Blau per a Elena Rivero i Laura Bennasar, Gris per a Andrea López i Marta Alacreu, i Beix per a Laura Carballeda i Paula Santarrufina.

En esta nit tan especial per a la Cort d’Honor de 2019, també va estar present la Fallera Major de València, Marina Civera, que va compartir amb les seues companyes les impressions d’aquestes sedes tan elegants.

Des de fa més de 60 anys, Vives i Marí és una signatura pionera en l’ofici de l’art de la seda Valenciana. Un elaborat procés artesanal que perdura hui dia passant de pares a fills: tres generacions que han garantit a cada moment de la seua història l’alta qualitat dels seus productes.

Fotografies: Armando Salvador.