Falles 2019: carrers tallats, horaris i recorreguts dels actes fallers

0
216

València celebrarà hui fins a un total de tres actes fallers amb la tradicional maslcetà del migdia, la Cavalcada del Ninot a la vesprada i la mascletá de colors durant la nit

El mes de març ja ha arribat i amb ell les Falles de València. Encara que encara queda una mica més d’una setmana perquè arranquen oficialment les festes este dissabte ja són molts els actes programats perquè la ciutat vaja preparant-se per a l’ambient festiu de les festes.

El primer del dia arrancarà a les 10 hores en la zona de Blanquerias amb el “Concurs del Cant de L’Estoreta” organitzat per la Falla Plaza de l’Arbol i patrocinat per la Junta Central Fallera.

Al migdia (14.00 hores) serà el torn de la tradicional mascletà en la Plaça de l’Ajuntament disparada per la Pirotècnia Mediterrani. El perímetre que limitarà els carrers tallats al trànsit estarà marcat per Colón, Xàtiva, Avinguda de l’Oest i carrer de Paz, quedant tancades per als vehicles totes les vies de l’interior. Este mateix operatiu és el que es repetirà a la nit, moment en el qual tindrà lloc la mascletà nocturna i de colors (24:00 hores) amb una duració estimada de 20 minutos.

A la vesprada centenars de fallers prendran els carrers del centre amb la Cavalcada del Ninot. Esta començarà el seu recorregut a les 17.30 en la Glorieta i, a continuació, recorrerà els carrers de la Pau i Sant Vicent, per la plaça de l’Ajuntament i per Marquès de Sotelo fins a acabar al carrer de Xàtiva.

Durant els dos últims anys, la principal peça de la falla municipal ha sigut la responsable de tancar esta desfilada, una acció que de nou es repetirà enguany.