600 kilos d’aliments solidaris a recollit la Falla Sant Valerià de Torrent en un concurs de PlayBakcs

0
529

El concurs de PlayBakcs infantil de Sant Valerià se celebra per primera vegada a l’Auditori amb gran èxit i més de 600 kilos d’aliments solidaris

La falla Saragossa Parc Central aconseguix el primer premi en la modalitat musical, Lope de Rueda al millor playback tradicional i II tram Avinguda el premi a la millor imitació de Mecano en este concurs amb una finalitat solidària, ja que els aliments arreplegats van destinats a Càritas de la Sagrada Família

Música, coreografies i maquillatges de fantasia han omplit l’Auditori de Torrent en el concurs de playback infantil de la ciutat, organitzat per la falla Sant Valerià. La comissió ha renovat la imatge del seu veterà concurs, que aplega a la seua 29a edició, i ho fa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torrent, ja que este esdeveniment forma part de la programació de festes patronals de la capital de l’Horta Sud.

Tots els xiquets i xiquetes de les falles de Torrent van ser els protagonistes i van disfrutar, per primera vegada, de les instal·lacions de l’Auditori per demostrar el seu art en el ball i interpretació en dit concurs. Així doncs, tot i la difícil tasca, el jurat va decidir que els guanyadors d’esta edició foren: en la modalitat de playback musical va guanyar Saragossa Parc Central amb una proposta futurista, el segon premi va ser per a Antoni Pardo amb una versió renovada de Pocahontas i el tercer per als graciosos pingüins de la falla Sant Roc.

Per la seua banda, el premi al millor playback tradicional va ser per a la falla Lope de Rueda, amb la interpretació de Christina Aguilera; el segon, per a Reina Sofia, amb la divertida proposta de Parchís; i el tercer premi, per a Lope de Rueda amb un tablao flamenc i la gràcia de Carmen Sevilla. En la modalitat de la millor imitació, enguany les falles han homenatjat al grup Mecano i la falla II tram Avinguda va ser la millor en interpretar “Barco a Venus”, el segon va ser per a Antoni Pardo i el tercer per a Reina Sofia.

La fallera major infantil de la ciutat, Alexia Manzano, i la seua cort d’honor, van fer entrega dels premis, junt amb el president infantil de la falla, Lluis Berto. Amb la seua presència les representants infantils de 2018 acaben els actes oficials fallers. La matinal de balls va concloure amb l’actuació del grup Patracolà d’Adisto, que va ficar en escena la seua particular versió del musical “La Bella i La Bestia” i les actuacions en directe del jove torrentí, Raul Ogalla, amb el seu tribut a Manuel Carrasco, que va servir d’avantsala al concert especial en festes patronals. I per últim l’actuació de Miguel Aranda, amb la seua imitació de Raphael.
L’èxit d’este concurs ve acompanyat també per un canvi en les dates de celebració. Tradicionalment es feia en octubre, però la comissió va decidir facilitar la tasca a les falles i als xiquets participants i descarregar-los d’activitats en este mes, ja que coincidia sempre amb el concurs de teatre infantil i declamació de Junta Local. D’aquesta manera els xiquets han pogut assajar amb més tranquil·litat ara que no tenen escola, ni extraescolars.

Més de 600 quilos per a Càritas Sagrada família
La solidaritat també va estar present en este concurs de playback, ja que els assistents per a poder retirar la seua entregada gratuïta havien de col·laborar amb l’aportació d’un quilo d’aliments no peribles que l’organització ha destinat a Càritas de la parròquia de la sagrada família, que és l’església a la qual pertany la comissió. El president de la falla, Miguel Àngel Atienza i la fallera major, Ana Garcia, van donar a la presidenta d’esta entitat local tot el recaptat per les falles de Torrent.