Amstel reconeix la historis de les fogueres i barraques que fan especials les festes alacantines

0
240

Aquests premis creats per Amstel compten amb el suport del consistori i les institucions de la festa alacantina. Sota el lema #TodasEspeciales, per primera vegada podran participar Fogueres i Barraques en aquesta iniciativa amb la qual es vol reconèixer a tots els que fan possible els Fogueres de Sant Joan.

El foc serà el protagonista indiscutible de la II edició dels ‘Premi Amstel Uneixes Fogueres de Categoria’. Amstel, com a patrocinador oficial de la festa, ha presentat l’evolució d’aquest guardó que creix, obrint la participació a les 89 Fogueres alacantines i, per primera vegada, a les 50 Barraques.

Aquesta iniciativa s’emmarca en la col·laboració que la companyia manté des de fa tres dècades amb el consistori alacantí i la Federació de Fogueres, fruit del compromís de Amstel amb la regió. “Som l’única gran cervesera de marques amb una fàbrica activa en la Comunitat Valenciana. Fa quasi 75 anys que estem ací i, prova d’aquest arrelament és que la nova recepta de **Amstel Original ha sigut creada pel mestre cerveser valencià Rafael Sánchez”, ha afirmat Alejandro Rodríguez, Responsable de Relacions Institucionals de **HEINEKEN España en Llevant. “**Amstel forma part de la vida dels alacantins, de la seua gastronomia, dels seus moments d’oci. I no podia faltar en les seues festes, a les quals volem fer un reconeixement amb aquest premi”, ha assenyalat Rodríguez.

La presentació ha estat amadrinada per la Bellea del Foc 2019, Isabel Bartual, i les seues Dames d’Honor. Els ha acompanyat José Ramón González, regidor de Festes, qui ha destacat la importància de la implicació de companyies com Amstel per a fer grans aquestes celebracions. En aquest sentit, el President en funcions de la Federació de Fogueres, Manuel García, ha destacat el paper de Amstel com a patrocinador del programa oficial de mascletaes, entre altres actes. I ha agraït iniciatives com la nova edició del ‘Premi Amstel Uneixes Fogueres de Categoria’, que posa en valor el treball i la qualitat humana que moltes vegades eclipsen l’espectacularitat dels monuments o de la vestimenta tradicional. Finalment, Vicente Buades, President de la Federació de Barraques, qui ha ressaltat la importancia que participar per primera vegada en aquest guardó, veient reconegut el seu paper en la festa.

GASTRONOMIA, REGALS FOGUERERS EXCLUSIUS I L’AJUDA DE AMSTEL PER A FER REALITAT UN SOMNI SÓN ELS OBSEQUIS DE LA SEGONA EDICIÓ DEL ‘PREMI AMSTEL UNEIXES FOGUERES DE CATEGORIA’

Sota el lema #TodasEspeciales, la segona edició del ‘Premi Amstel Uneixes Fogueres de Categoria’ posa el focus en les històries que fan úniques aquestes festes. Fins al 12 de juny, Barraques i Fogueres podran inscriure les seues candidatures la web amstel.es/hogueras2019, comptant les iniciatives solidàries en les quals participen, els seus exemples de superació o parlar del seu esperit emprenedor. I, sobretot, el projecte per al qual necessiten l’ajuda de Amstel.

Les cinc candidatures que reben més vots del públic, passaran a la final. I, el 13 de juny, tindran l’oportunitat de defensar el seu projecte davant un jurat format per personalitats i experts en la festa, que seran els qui trien a la guanyadora.

A partir d’aqueix moment, la comissió que es faça amb el premi de Amstel començarà a viure ‘uneixes fogueres de categoria’ gràcies a uns obsequis carregats de novedadesy que enguany s’inspiren en Amstel Or, per la qual cosa es lliuraran en tres temps, seguint els tres colps de foc que rep aquesta cervesa torrada.

El primer dels regals és un banquet especial en homenatge al foc del qual podran gaudir tots els membres de la Foguera o Barraca guanyadora. Una nit amb les brases com a protagonistes de les preparacions més cuidades i saboroses, amb picades d’ullet a la cuina alacantina en un menú exquisit i maridado amb Amstel Or.

El segon obsequi és nou i servirà per a fer calor als guanyadors. Amb la col·laboració de l’il·lustrador Miguel Bucana, Amstel dissenyarà una ‘equipació foguerera’ exclusiva, amb homenatges a membres destacats de la comissió. Ells seran els protagonistes de dibuixos amb els quals l’il·lustrador decorarà diversos models de blusones especials. Una manera de fer sentir especial i de distingir a la Foguera o Barraca premiada.

Finalment, el tercer regal també és nou. Enguany, Amstel oferirà la seua col·laboració i una aportació econòmica de 10.000€ per a fer realitat el somni o projecte presentat per la foguera o barraca guanyadora. “L’ajuda es pot destinar al monument, a millorar el lloc de trobada de la comissió, a impulsar el seu programa de festejos… L’objectiu és treballar braç a braç amb els amants d’aquesta festa, que s’esforcen en comissions grans i xicotetes, aconseguint que les celebracions arriben a tots els racons de la ciutat”, ha afirmat el responsable de Relacions Institucionals de HEINEKEN Espanya en Llevant, definint aquest premi com un vertader impuls per a mantenir viva la flama dels Fogueres.

MILERS DE PREMIS PER A FER EXTENSIU EL RECONEIXEMENT A TOTS ELS BARRAQUERS, FOGUERERS I ALACANTINS QUE FAN ESPECIALS LES FOGUERES DE SANT JOAN

En la línia de visibilitzar el treball de persones anònimes que hi ha darrere d’aquesta festa, els finalistes i guanyadors del guardó de Amstel seran protagonistes de cartells i vídeos difosos per la companyia per a impulsar els Fogueres. Un reconeixement que es vol estendre a la resta d’alacantins, així com a barraquers, foguerers i amants d’aquestes celebracions.

Per a ells, s’han creat obsequis entre els quals destaca l’oportunitat de veure la mascletà des de l’espai V.I.P de Amstel en participar en les votacions populars del ‘Premi Amstel Uneixes Fogueres de Categoria’. O les samarretes de les Fogueres 2019, dissenyades per l’il·lustrador Miguel **Bucana, que podran aconseguir-se mitjançant una promoció.

Per a aconseguir la samarreta, n’hi ha prou amb canviar 5 bons que es trobaran en les etiquetes dels terços de la gamma Amstel (Amstel Original, Amstel Radler, Amstel 0.0 i Amstel Or) distribuïts en els bars i restaurants de la ciutat. Del 18 al 24 de juny a la Casa de la Festa (C/Bailèn, 20) o a la Terrassa Sotelo (Plaza Calvo Sotelo, s/n), presentant el DNI els majors d’edat podran canviar un màxim de dues samarretes per persona i dia.

A més, el canvie permetrà inscriure’s en el sorteig de #AmstelNoFlames, unes originals espardenyes ignífuges per a saltar les fogueres. Perquè, si existeix un calçat especial per a córrer, eixir de festa o anar a la platja, Amstel ha creat les espardenyes perfectes per a saltar les fogueres alacantines.

Una picada d’ullet a les flames que enguany són l’element central de les iniciatives del patrocinador oficial dels Fogueres de Sant Joan, que van començar el passat 2 de juny amb ‘AMSTEL HOMENATGE Al FOC’, una mascletà per a rendir tribut a la icona d’aquesta festa i a les comissions que les fan possibles.