Antiguitats M’Encanta obre les seves portes en ple cor de la ciutat

0
112

Si alguna cosa caracteritza a la indumentària és la seva gran riquesa, varietat i la tradició que porta després de si. Signatures sederes, orefebres, indumentaristas,… i fins a anticuarios, busquen dotar cada part i complement del vestit de valenciana d’un realisme fidel a l’època que representa.
Una signatura especialitzada en aquesta àrdua tasca és Antiguitats M’Encanta que, després d’anys d’una gran dedicació, obre la seva primera botiga en ple cor de València. Si alguna cosa ha caracteritzat a aquesta signatura de anticuario tèxtil és recuperar peces úniques, amb història, convertides en autèntiques joies, perquè, una vegada restaurades, retornant-li a la peça la seva màxima esplendor, posar-ho a la disposició d’una gran varietat de clients entre les quals es troben Falleres Majors de València, Reines de les Festes de Castelló, núvies, clavariesas, i fins i tot, la imaginaria religiosa.
A més de treballar amb núvies, dissenyadors, col·leccionistes, indumentaristas tant valencians com de Castelló, també són especialistes en l’estudi de l’aplicació d’encaixos en la indumentària de segles passats i la seva utilització en la reialesa i aristocràcia de l’època. “L’encaix sempre ha estat aquesta peça que ha diferenciat les classes socials i, per això, un vestit de molta qualitat i important sempre va lligat amb un encaix fet a mà”, assenyala Juanma, gerent de la signatura.

Encaixos i mantillas amb segles d’història, puntes realitzades a mà fa dècades, botonadura, mocadors, i una gran col·lecció d’antiguitats que la signatura M’Encanta posseeix i que ha contribuït a complementar els vestits dels seus clients, conviertiéndolos en joies de col·leccionista.

L’elecció de la data per a aquesta inauguració també és una ‘picada d’ullet’ a la història. El 16 de novembre és el dia en el qual en 2010 va ser declarat l’encaix de Alençon com l’únic encaix, fins al moment, Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco i aquest és el seu ‘petit homenatge’.
Antiguitats M’Encanta cuida amb cura i dedicació fins a l’últim detall de cadascun dels seus treballs, i en aquesta ocasion tan especial per a la signatura, no anava a ser menys. La invitació a la inauguració és una rèplica del gravat original que es va realitzar per al ball de les noces del “Dofí”, fill del Rei de França Lluís XV, celebrada en Versalles el 24 de febrer de 1745. Serveixi com la seva invitació a la inauguració aquest divendres 16 de novembre per a tots els seus clients, coneguts i amics.