Aquests són els municipis que celebren ara les seues falles

0
245

València i els municipis que han celebrat les Falles, aquests dies, van dir adeu a la festa després de la Cremà dels seus monuments. Però el calendari faller no s’ha tancat encara i són moltes les localitats que durant els pròxims dies celebraran la festa fallera.

Les raons: la principal i en els seus orígens, l’absència dels músics, que es desplacen a la capital de Túria durant la setmana gran. A més de ser un atractiu per als veïns, que poden gaudir de les seues falles i de les de València, i, com no, per als visitants que es desplacen a la localitat a la recerca de més.

DEL 22 AL 26 DE MARÇ

Així, aquesta setmana els municipis de Pedralba, Montroi i Torís ompliran de color, música i pólvora els seus carrers:

  • Pedralba arrancarà el dijous la festa fallera amb la plantà, i el dissabte serà el moment de les emocions amb la celebració de l’ofrena de flors.
  • Mentre que Torís, amb la plantà de les falles el dijous 23 de març, i el seu tradicional Nit d’Albaes, donarà inici a les seues festes, que finalitzaran el diumenge 26 de març amb la cremà.
  • A Montroi, les Falles començaran el dimecres 22 de març amb la Plantà i acabaran el diumenge 26, amb el Tren Faller i la Cremà.

DEL 29 DE MARÇ AL 02 D’ABRIL

I la setmana que ve seran la falla del Toro de Calvià (Mallorca), Montserrat i Alcásser, amb la falla El Raval. Aquestes localitats celebraran del 29 de març al 02 d’abril  els seus dies grans de la festa.

DEL 12 AL 16 D’ABRIL

Finalment, la localitat de Sogorb celebrarà la seua setmana fallera del 12 al 16 d’abril, sent els últims a plantar i cremar.

També la ciutat d’Andorra la Vella realitzarà la seua setmana fallera del 14 al 16 d’abril. Això és possible gràcies a la col·laboració de l’entitat Fallers pel Món.