Ciutadans defensa el respecte i la posada en valor de la dona en el col·lectiu faller

0
664

La regidor Amparo Picó planteja la presència dels artistes fallers en la comissió que promou el Consell de la Dóna

El grup Ciutadans de l’Ajuntament de València seguirà en la seua línia de defensa de la dona en tots els aspectes i àmbits de la societat i denunciarà les actituds masclistes que es produïsquen a més de col·laborar en iniciatives tendents a la millora de la seua posició en la societat i en el propi col·lectiu faller, segons ha afirmat la regidora Amparo Picó amb motiu de la convocatòria d’una subcomissió especifica del Consell de la Dóna per a abordar la degradació de la dona en les Falles on Ciutadans estarà present.

“Aqueixa és i serà la nostra línia de treball però també hem de tenir en compte que una comissió d’aqueixes característiques no pot ni deu decidir com s’han de fer els monuments fallers i, máxime quan no s’ha comptat amb el Gremi d’Artistes Fallers per a estar presents en aquesta subcomissió. S’ha convocat a la Junta Central Fallera i a la Regidoria de Cultura Festiva però no al gremi, que són els qui fan les falles i els ninots. Vull recordar, i no devem oblidar, que la grandesa de les Falles radica en la seua sàtira, en el seu enginy i en la seua gràcia”, ha comentat la regidora Picó, qui sol·licitarà a la presidenta del Consell de la Dóna la presència dels artistes en la comissió.

La regidora Amparo Picó ha recordat: “Els ninots amb major notorietat són aquells representatius de les dones. De cap manera, volem des de Ciutadans censurar a les escenes de dones sinó defensar i garantir la deguda i respectuosa imatge de la dona”.

L’edil Picó també ha defensat als artistes fallers en el sentit que no se’ls ha de coartar la seua llibertat d’expressió perquè “en cas contrari en el mateix cas s’haurien d’estudiar totes les facetes artístiques i dir com s’ha de fer una obra d’art, alguna cosa totalment improcedent. Açò coartaria la llibertat dels artistes”.