El taller de la falla Exposició

0
267

Exposició-Micer Va mastegar va tornar ja fa 17 anys a la Secció Especial, dins de la particular hornada de noves comissions (Cuba-Literat Azorín, Sueca, Duc de Calàbria…) que van canviar el mapa de la màxima categoria. Això, unit als anys que, en dècades anteriors també havia transitat, els converteix ja en una de les grans clàssiques de la categoria. La que sortirà al carrer el proper mes de març serà la número 36. Durant uns anys va intentar fins i tot competir amb Nou Campanar i el seu a haver-hi figuren alguns dels millors resultats de la seva història, arribant al podi en tres ocasions en aquesta segona època.

El projecte d’aquest any tractarà de recuperar la bona senda dels exercicis anteriors que es va veure truncada en 2017. Després d’aconseguir tres quarts premis consecutius, l’any passat van rebre un setè. Era el moment de donar un nou gir conceptual. Per això, el projecte d’aquest any aposta pels volums i el moviment. El que protagonitzaran les figures corpòries en una rematada-escena, amb el cataclisme que s’organitza quan una núvia llança el seu ram. “Si vull” compta amb el disseny de Josete Santaeulalia i, per sisè any, compta amb la materialització de Francisco Giner, artista la producció de la qual en la màxima categoria és íntegrament en aquest carrer.

El projecte aposta pel volúmen, sabedors que la seva demarcació és molt complicada: molt oberta, la qual cosa obliga a omplir molt més espai que unes altres de les competidores. L’enorme cos central destaca poderosament per les seves dimensions i l’armadura interior de fusta ho acredita.