Ciutadans presenta un recurs a l’alcalde per a obtindre la documentació del Rècord Guinnnes de les Paelles

0
374

La regidor de Cs Amparo Picó critica la falta de transparència de Pere Fuset
El grup Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Valecia presentarà un recurs d’empara a l’alcalde, Joan Ribo, reclamant la documentació del Rècord Guinnes de Paelles que es va intentar fer en 2016 a València però es va suspendre davant la falta de participants, segons ha manifestat la regidor de Ciutadans i membre del Consell Rector de la Junta Central Fallera (JCF), Amparo Picó.
“Hem demanat en dues ocasions al regidor i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, tindre accés a l’expedient i a la documentació relativa al Rècord Guinnes de Paelles previst per a juliol i després per a octubre de 2016, i que finalment es va suspendre. Sabem que han passat dos anys des de la convocatòria i cancel·lació, però volem conèixer la documentació”, ha explicat Picó, qui ha criticat la “falta de transparència de Pere Fuset”.
En aquesta línia, Picó ha detallat: “hem demanat la documentació en dues ocasions. Considerem que aquesta no és la transparència anunciada a so de bombo i platerets des del tripartit. Les parets de cristall mai han existit. Per això ens hem vist obligats a demanar a l’alcalde al fet que emplace a l’edil Fuset a lliurar-nos la documentació”.
La regidora Amparo Picó, ha recordat el gran interès de la Junta Central Fallera per la celebració del rècord. “No obstant això, ara Fuset ho ha perdut. Volem conèixer si va haver-hi despeses i si les 10 empreses col·laboradores anunciades van abonar quantitats i a qui, si a la JCF o a l’àrea de Cultura Festiva. El padrí de cerimònies anava a ser el xef José Andrés, a qui l’ex president d’EE.UU, Barack Obama, va distingir amb la Medalla Nacional d’Humanitats. A l’esdeveniment anaven a assistir cuiners i afeccionats de França, Alemanya, Itàlia i Puerto Rico”, ha conclòs Picó.