El Gremi d’Artistes Fallers de València celebrarem la Festa del Pi 2018

0
673

El pròxim 21 de desembre el Gremi d’Artistes Fallers de València celebrarem la Festa del Pi 2018, com portem fent des de 2013, quan vam recuperar esta festivitat nascuda a finals dels anys 1960 amb la posada en activitat de la mateixa la Ciutat de l’Artista Faller, primera ciutat temàtica artesanal de l’Estat i que malgrat les circumstàncies de colapse que viu, des del Gremi seguim apostant per la seua activitat tant en el vessant laboral com cultural.

Un vegada més són els i les alumnes de Primer Curs del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Artista Faller els encarregats de la confecció del Pi,coordinats pels professors Vicent Almela, María Jesús Giménez, Manu Martín i Paco Pellicer. El Pi porta enguany per lema “Despí, un Nadal en valencià” i va ser triat el passat octubre entre tres projectes presentats pels alumnes.

Els actes de la Festa del Pi 2018 començaran a les 12 hores amb al seua plantà entre ambient festívol. A les 14 hores al Saló Museu els nostres agremiats assistiran al Dinar de Germanor amb els equips dels respectius tallers, familiars i amistats. La Festa es perllongarà fins les 17 hores quan la culminarem amb la cremà del Pi.

Per altra banda, els i les alumnes de Segon Curs del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Artista Faller exposaran des del dijous 20 fins el divendres 21 a la Nau Cultural Els Tallers la mostra d’art faller “#SomOfici, #SomTradició, #SomInnovació”.