El PP denuncia la falta d’interès tripartit a celebrar VI centenari de la mort de Sant Vicent Ferrer

0
266

Félix Crespo “Decideixen aprovar al costat de Ciutadans la creació d’una comissió organitzadora, deixant sense efecte la Comissió que ja havia estat aprovada en 2016 en el si de la Junta Central Vicentina. S’inclou a l’AVL i a la Universitat de València deixant fora a entitats religioses, vicentinas i fins i tot a l’Ajuntament de **Vannes, que porten més d’un any treballant per a la celebració”.
El regidor del Grup Municipal Popular, Félix Crespo, ha denunciat l’actitud i poc interès dels presidents nat i executiu de la Junta Central Vicentina, Srs. Ribó i Fuset, després de votar en contra de la moció del Partit Popular que proposava entre altres punts, aprovar un pressupost per desenvolupar el programa d’actes de la commemoració del VI Centenari de la mort de Sant Vicent Ferrer.
Crespo ha criticat que “en la moció alternativa presentada pel tripartit es deixi fos de la comissió creada, a col·lectius vicentinos com per exemple, el Capítol de Cavallers Jurats que ja han començat gestions per organitzar diversos actes commemoratius per 2018 i 2019, o El Rat Penat implicat directament en actes relacionats amb Sant Vicent Ferrer com els “milacres” o el propi Ajuntament de Vannes que porta més d’un any organitzant activitats per a la commemoració, entre uns altres”.
“En canvi s’inclou a l’AVL i Universitat de València, que fins avui no s’han significat per la defensa i promoció de la vida, miracles i obra de Sant Vicent Ferrer, la qual cosa ens genera molts dubtes sobre la participació en la confecció del programa d’actes. En qualsevol cas volem manifestar el nostre respecte més absolut a ambdues institucions i els felicitem per participar en laconmemoración, sol·licitant al regidor Fuset que incorpori als col·lectius i associacions relacionats directament amb la figura del nostre benvolgut Sant”, ha afegit Crespo.
De la mateixa manera, l’edil popular ha afirmat que “tenim massa dubtes, en particular, amb la participació econòmica de la Diputació de València en la commemoració, ja que al juliol de 2016 la institució va anunciar que retirava la subvenció que es concedia des de 2004, de 6.000 € als 12 altars”. L’edil popular ha explicat que la “moció pretenia sense cap tipus de personalisme ni protagonisme del nostre grup municipal en aquest assumpte que des de l’Ajuntament estuvieramos a l’altura de l’efemèride que es va a commemorar. Sol·licitàvem que conjuntament Ajuntament, Junta Central Vicentina i associacions i col·lectius relacionats amb la figura del Sant programin el conjunt d’activitats a realitzar el proper any des del mes d’abril, així com la dotació econòmica al proper pressupost municipal de 2018, a través d’una subvenció nominativa que faci front als gats del conjunt d’activitats. De la mateixa manera i per l’àmbit autonòmic de la festivitat i referència a la figura del nostre Sant, instar a la Generalitat Valenciana i la Diputació de València al fet que s’impliquin en aquesta commemoració”.
Per finalitzar Crespo ha indicat que “el nostre grup municipal seguirà treballant com ja ho vam fer en 2013, quan sol·licitem la sol·licitud de declaració de “Els Milacres de Sant Vicent Ferrer” com Bé d’Interès Cultural (BIC) immaterial a la Consellería de Cultura de la GVA, aprovant-se finalment pel Ple del Consell a l’abril de 2015. Conindependencia de les accions que adopti el tripartit, el Partit Popular estarà al costat dels altars i associacions vicentinas en totes aquelles iniciatives que proposin per commemorar el VI Centenari de la mort del nostre benvolgut Sant”.