Els carrers de València es transformen per a celebrar el Centenari de la Coronació

0
247

El centre de València es prepara per a viure un acte històric a la ciutat: el Centenari de la Coronació de la Verge dels Desemparats. Per a això, l’Ajuntament ultima la decoració extraordinària per a engalanar els carrers que acolliran part dels actes commemoratius.

Els transeünts del carrer de la Pau ja han pogut veure aquest matí com lluirà la via durant els pròxims dies. El cèntric carrer compta amb una ornamentació que combina elements vegetals i tèxtils amb la imatge de l’escut de la ciutat.

No obstant això, la decoració no acaba ací i continuarà millorant en les pròximes hores. A les deu garlandes ornamentals que ja s’han instal·lat se sumaran altres sis similars. Aquestes adornaran el tram del carrer Sant Vicent comprès entre l’esmentat carrer de la Pau i María Cristina.

A més, a aquestes dues vies se sumarà ornamentació al carrer Cavallers amb 10 elements d’aquesta decoració aèria; també al carrer de Bosseria amb i en la d’Avellanes amb altres 6.

Segons avançava aquest marte el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, aquesta decoració s’afig a «l’ornamentació floral i vegetal, així com als elements també de flor fresca del Gremi de Floristes». «Aquestes garlandes recuperen la tradicional ornamentació dels carrers i dignifiquen els actes amb què València celebra el Centenari de la Coronació de la Verge dels Desemparats», ha assegurat.

A més d’aquesta iniciativa, la Regidoria de Cultura Festiva ha començat els treballs per a la instal·lació de tapís floral que estarà conclòs el dijous. Aquest s’instal·larà en la plaça de la Verge i reproduirà el de fa cent anys.