La Falla Convento Jerusalén inicia la plantació de 1.000 arbres a Llíria

0
290

La Falla Convent Jerusalem de València desenvoluparà a Llíria una acció sostenible en la lluita contra el canvi climàtic. La comissió plantarà 1.000 arbres, per a mitigar la petjada de carboni que genera, en una partida cremada de la muntanya de la Concòrdia en el greu incendi de 2012. Més de 70 fallers de l’entitat han iniciat avui aquest projecte verd amb la plantació de 550 espècies autòctones, mentre que les 450 restants es posaran en una segona actuació. La reforestació de la zona servirà per a compensar les emissions de 150 tones de CO2 en 40 anys.

L’activitat s’ha celebrat aquest matí amb l’assistència de l’alcalde Manolo Civera i la regidora de Medi Ambient, Consuelo Morató, que han acompanyat als membres de Convent Jerusalem que han participat en ella, amb el seu president Francisco Segura, les seues falleres majors Ana Elorriaga i Rocío Songel, i Javier Cervera, faller de la comissió i impulsor de la iniciativa.

També s’ha sumat a aquesta jornada de convivència fallera una representació de la Junta Local de Llíria, amb el seu president Martín Martínez i la fallera major infantil Irene González, i ha comptat igualment amb la col·laboració de la Penya Arre i l’associació Podem.

El primer edil de Llíria ha manifestat que “cal aplaudir aquesta innovadora acció que arriba des de l’àmbit festiu per a reduir la petjada de carboni”. “La societat civil té també un paper molt important en la lluita contra el canvi climàtic, des d’un ferm compromís amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030. I gestos com el de la Falla Convent Jerusalem demostren que podem fer unes festes més sostenibles, a través d’exemples individuals promouen també canvis col·lectius”, ha afegit.