La Fallera Major de València tanca la Ofrena després de 105.000 fallers

0
717

La fallera major de València tanca de matinada l’acte més important de les falles entre els aplaudiments del públic
L’Ofrena de les Falles de 2018 va finalitzar molt més vesprada de l’habitual, al caient de les 02:30 hores. El ritual dins de la Basílica (lliurament dels rams i cant de la Salve) es va rematar en la pròpia plaça amb la interpretació dels himnes. Era el colofó a un acte que **rebricaron la fallera major de valència, Rocío Gil, i la seua cort d’honor.

Malgrat el intempestivo de l’horari, encara quedaven varis milers de persones en el carrer disposats a aplaudir el pas del festeig. Fins i tot la Nit del Foc va voler sumar-se, iniciant el tret quan Rocío i la cort passaven per la Plaça de la Reina.

En entrar en la plaça es va produir el curiós contrast dels dos espolines ‘fallera major de València’ simultàniament, el de Rocío i la imatge de la Verge. Als quals cal afegir els de les cinc falleres majors precedents, que també van formar part de la desfilada: Raquel Alario, Alicia Moreno, Estefanía López, Carmen Sancho i Begoña Jiménez. Aquesta última finalitza, d’aquesta manera, la sèrie de cinc anys en els quals ha gaudit d’aquesta prerrogativa. No menys emocionades van desfilar les components de la cort d’honor, per als qui el d’ahir també va ser un moment culminant del seu any més especial.

L’Ofrena 2018 deixa una xifra total de 105.725 participants. Una de les millors xifres de la història del festeig.