La Fallera Major de València i la seua Cort d’Honor en Fitur

0
286

La Fira Internacional de Turisme arranca a Madrid amb una edició en la que no faltaran les festes valencianes i la gastronomia
Turisme València torna a participar en FITUR (Fira Internacional del Turisme), una de les fires més importants del sector turístic, que congrega des d’avui fins a a el 27 de gener a milers de professionals, empreses i visitants per a potenciar el millor de cada destinació.

La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible i Turisme, Sandra Gómez, ha destacat que «anem a FITUR amb els deures fets, amb un treball ben desenvolupat i unes xifres realment bones entorn del sector turístic, podem dir que anem amb la millor carta de presentació de la nostra història».

En esta edició, la festa de les Falles tornarà a destacar en l’estand de Turisme València, «enguany volem donar visibilitat a les professions que signen l’essència de la festa i volem posar el focus i destacar al treball de l’artista faller», ha explicat la regidora. Per això, tindran gran protagonisme les maquetes de les Falles Municipals, tant la major com la infantil, així com les maquetes de quatre falles del sector 1a A, concretament: Falla Linterna Na Robella, Falla Ribera Convento Santa Clara, Falla Císcar Borriana i Falla Santa Genoveva Torre Arquitecto Tolsa Alfauir (“La Nova de Orriols”). Així mateix, el primer any es va posar en valor el reconeixement de la UNESCO i el segon any, va protagonitzar la fira la indumentària com un reflex d’un resultat de la identitat i de les tradicions valencianes.

Quant a les figures i imatges per les quals s’ha apostat, enguany les protagonistes seran les Falles i la Marató València Trinidad Alfonso, amb la imatge de la Falla Convent Jerusalem, que va guanyar en la secció primera especial l’any passat, i també una altra imatge de l’arribada a meta de la marató. Gómez ha comunicat que «estes imatges posen en valor un turisme que va més enllà del sol i la platja, així com una ciutat que té ofertes i activitats durant tot l’any».

A més, enguany Turisme València participarà per primera vegada dins de FITUR amb València Film Office, «un dels productes que millor està funcionant, ja que València s’està convertint en un escenari de referència per a grans productores, permetent així obrir un ventall d’oportunitats per a projectar el millor que té la ciutat a milers d’espectadors», ha destacat l’edil.

D’altra banda, Turisme València participarà en «Presentacions FITUR» per a mostrar diferents iniciatives, però destacarà la presentació de la segona edició de World Paella Day, que enguany va tindre una «gran repercussió» i va ser trending topic mundial durant 9 hores.