La FMV i la seua CCHH visiten als pessebres guanyadors

0
209

El primer premi va ser per a la falla Justo Vilar-Mercat de Cabanyal

La màxima representant infantil del món faller, Daniela Gómez, va acudir junt a la seua Cort d’Honor el passat diumenge 17 de desembre a la tradicional visita dels cinc betlems guanyadors d’este any. Totes elles van estar acompanyades per la vicepresidenta de Junta Central Fallera, Estefania De Julio, i alguns membres de la delegació.

Justo Vilar- Mercat del Cabanyal. Guanyadors del Primer premi

Les dos Falleres Majors de la comissió i els seus respectius presidents van acompanyar, al voltant de les 17:00 hores, a Daniela Gómez i la seua Cort d’Honor a través del Betlem realitzat per esta comissió, que conta amb més de 280 figures. Este simula els diferents carrers il·luminats de València, retratant els antics edificis tant del barri Marítim com de València, a través d’una cavalcada composada per les carrosses dels Reis Mags i les dels dos equips de futbol valencians, el Valencia CF i el Levante UD. A més, el Betlem està acompanyat d’un decorat amb més de dos metres d’alçària. Este recorregut finalitza a unes torres enlluernades que condueixen al carrer on es troba el naixement. Els diferents fallers porten treballant en la representació des del passat mes d’abril, en la realització del qual han participat al voltant d’unes cinc persones per a elaborar les fofuchas i tres més ho han fet en el decorat.

L’horari de visita és de dilluns a divendres: 11:00-14:00 hores i de 18:00-21:00 hores i els caps de setmana de 12:00 a 14:00 hores i de 18:00 a 21:00 hores.

Falla Ramiro Maeztu- Humanista Furió. Ha sigut la segona classificada en el concurs

Daniela Gómez i la seua Cort d’Honor van acudir emocionades a la visita del segon Betlem guanyador vora les 17:30 hores acompanyades pels màxims representants de la comissió. Totes es van interessar en la construcció i la manera en què s’havia realitzat. Es tracta d’un Betlem tradicional que compta amb vora 120 figures. Per la seua part, el faller Miguel Silvestre es va encàrregar de la direcció del muntatge, que va comptar amb un equip de set persones, les quals van estar durant dos mesos treballant en la realització de noves figures o modificant les anteriors.

L’horari de visita és de dilluns a divendres, de 19:00 a 21:00 hores, els dissabtes, de 12:00 a 14:00 hores y de 19:00 a 21:00 hores, i els diumenges, de 12:00 a 14:00 hores. El públic podrà visitarlo fins el pròxim 5 de gener.

Falla Exposició Micer Mascó. Va ser la tercera classificada en el concurs de Betlems

Els màxims representants de la Falla Exposición Micer Mascó va rebre la visita de la màxima representant infantil cap a les 18:00 hores. Carlota Magraner i Rebeca Pardo, Falleres Majors de la comissió, junt amb els seus presidents i una de les integrants de la Cort que pertany a esta falla, Aitana Gómez, van ser els encarregats d’explicar en què consisteix el Betlem. Este any, la comissió ha volgut representar un Betlem tradicional que simula un poble. En la zona intermèdia d’aquest es troba el pessebre i a la part esquerra hi ha l’esdeveniment principal, que és la cova on va aparèixer l’àngel anunciant l’arribada del Senyor. La representació té una llargària de set metros i mig i compta amb 200 figures. Els déu fallers que han col·laborat en el seu muntatge porten treballant des del passat mes de novembre, encara que la idea va sorgir al mes d’agost.

El públic podrà visitar el Betlem entre setmana, de 19:00-21:00 hores, i els caps de setmana, de 12:00-14:00 hores i de 19:00-21:00 hores, excepte els dies festius (24, 25 i 31 de desembre i 1 i 6 de gener).

Falla Plaça Na Jordana. Quarta premiada en el concurs de Betlems

Daniela Gómez i la seua Cort d’Honor van acudir a la comissió al voltant de les 18:30 hores per visitar el Betlem composat de 288 figures, que mostra el cicle festiu de Nadal des del 6 de desembre, amb la festivitat de Sant Nicolau, fins el 2 de febrer, amb la celebració de la Candelària. El Betlem està format per 34 diorames realitzats amb tubs de cartró de 50 centímetres, en els quals estan col·locades les 288 figures siluetejades que composen cada paisatge. Alguns dels representats són les felicitacions, la festivitat de Sant Nicolàs, les estrenes, l’arbre de Nadal, els Sants Innocents, Sant Silvestre, Cap d’Any, la cavalcada o la Candelària. L’escena principal del Betlem està representada per un organista que toca l’orgue, rodejat d’unes vidrieres, i, gràcies a la seua interpretació de Adeste Fidele, els pastors arriben al Betlem. A més, també hi apareixen 24 reproduccions dels quadres de pintura més importants relacionats amb el Nadal. Cal destacar que la idea del Betlem es va generar en juny i els fallers van començar a treballar en ell en novembre.

L’horari de visita és de dilluns a divendres, de 17:00 a 21:00 hores, i els caps de setmana de 10:00-14:00 hores i de 17:00-19:00 hores, excepte la vesprada del 24 de desembre i el matí del 25 de desembre i l’1 de gener. El públic podrà visitar el Betlem, que va ser inaugurat el passat 9 de desembre, fins el 4 de gener de 2018.

Falla Santa María Micaela- Martín el huma. Esta comissió va aconseguir el cinqué premi de Betlems

La màxima representant infantil del món faller i la seua Cort d’Honor van arribar a la comissió cap a les 19:00 hores, on els màxims representants els van ensenyar el seu Betlem. La temàtica que han escollit este any es troba baix el lema Alicia en el naixement de les meravelles i compta amb vora 120 figures fetes amb plastilina que representen les escenes més característiques de la pel·lícula com el recorregut pel bosc o la festa de No Aniversari. Alguns dels personatges que hi apareixen són San José interpretat per El Sombrero Loco, Alicia que és la Verge Maria, la reina de Cors en representació d’Herodes o l’exèrcit de cartes. La comissió porta des del mes de novembre treballant en el Betlem, en el qual han participat unes 20 persones i la temàtica ha
sigut escollida a través d’una enquesta de Facebook. A més, Daniela Gómez i la seua Cort d’Honor van participar en el berenar solidari, que va realitzar la falla, en benefici de la fundació Maides, on es van realitzar diferents adorns nadalencs per a
les cases d’acollida tutelades.

L’horari de visites serà esta setmana de 19:00-21:00 hores i la setmana vinent en funció dels dies festius. El públic podrà visitar el Betlem fins el 29 de desembre