La Gran Entrada Mora i Cristiana congrega a milers de persones a Torrent

0
254

Enrique Vázquez, capità cristià i Laura Simó, capitana mora, protagonistes de la nit

Mancant la processó dels Sants Patrons, Abdón i Senén, que se celebrarà demà 30 de juliol, Torrent ha celebrat l’acte més colorit i important de les Festes Patronals.

La Gran Entrada Mora i Cristiana es ve consolidant any rere any com un referent i data marcada al calendari festiu de la ciutat, a pesar que la festivitat de Moros i Cristians és la més nova de les grans festes que se celebren en el municipi, va creixent a un ritme imparable.

Aquest any, sota l’atenta mirada de milers de persones, en una de les principals artèries de la ciutat, des de Montesión fins a Trinitarias, les filaes cristianes van iniciar la desfilada. Dins d’aquesta primera part va aparèixer en escena un dels protagonistes de la nit, Javier Peris, de Montesa com a alferes cristià. Tancant la primera part de la desfilada, el capità cristià, Enrique Vázquez, visiblement emocionat i amb el seu energia habitual acompanyat pel seu filà, Forquers, va rebre l’ovació del públic.

Arribats a la meitat de l’acte, les comparses mores van ser desfilant amb la seva habitual espectacularitat en les vestimentes. L’alferes moro, Eduardo Hidalgo, de la comparsa Berberiscos amb un espectacular boato deletitó a torrentinos i visitants. Finalment, la comparsa més antiga de la ciutat, Buadin’ss va donar pas a la capitana mora, Laura Simó, que va tancar aquesta Gran Entrada Mora i Cristiana de la capital de l’Horta Sud.

cal destacar que gràcies a la cobertura informativa de l’Ajuntament de Torrent, l’acte es va poder seguir en directe a través del Facebook i canal de Youtube Ajuntament de Torrent. Sent d’aquesta manera vist des de diferents països de tot el món.