La Nadal arriba a Torrent amb la festivitat de la Inmaculada i l’encesa de llums nadalenques

0
675

Centenars de persones es van congregar per a cantar cobles a la verge i resar el Rosari de l’Aurora
La matinada del passat divendres, centenars de persones es van congregar per a iniciar una de les tradicions més representatives i multitudinàries de la ciutat, el cant de l’Aurora. Un acte que reuneix cada any a tot el teixit associatiu i festiu de la ciutat, confrares i veïns del municipi per a cantar cobles, que són entonades per un “rubiador”.

La Confraria de la Verge del Rosario i Sant Luis Gonzanga al costat dels clavarios treballen cada any per mantenir viva aquesta tradició que s’inicia cada 8 de desembre, festivitat de la Inmaculada Concepción, i finalitza el dia 6 de gener, dia de l’Epifania del Senyor. El recorregut que els fidels van realitzar divendres passat, abans d’arribar a les portes del consistori, van ser la Casa de la Cultura, Junta Local Fallera, parròquia de l’Asunción, parròquia del Bon Consell, L’Ermita, el col·legi la Puríssima i la parròquia de Muntanya-Sión.

A les portes del consistori els participants en aquest acte religiós van poder gaudir d’un desdejuni, en el qual va estar present en l’acte l’alcalde Jesús Ros acompanyat per integrants de la corporació municipal.

Seguint amb la festivitat de la Inmaculada Concepción, el mateix divendres al matí les clavariesas es van reunir en la parròquia de l’Asunción per a celebrar una missa en el seu honor i després van processionar pels voltants del temple.

A la vesprada, Torrent donava la benvinguda al Nadal amb l’encès del Belén i el castell en la Casa de la Cultura. Com a colofó de la festivitat de la Inmaculada, la clavariesa major, Pilar Martínez Puchades, va participar també en l’acte d’entrada al Nadal, sent l’encarregada d’encendre per primera vegada un espectacle de llums i so en el Ficus de Bisbe Benlloch, que va ser decorat les setmanes anteriors pels alumnes dels col·legis La Puríssima i Sant Pascual.