Les Falleres Majors de Fallers pel Món llueixen joies d’Agustín i Amaia

0
691

Dimecres passat 11 d’octubre es va celebrar en el Gran Teatre de la ciutat de #Alzira la presentació de les Falleres Majors de l’Associació Cultural **Fallers pel món. Les màximes representants per a l’exercici 2017/2018 són Gema Amores com a Fallera Major i Nerea Alique com a Fallera Major Infantil.
Aquesta jove associació cultural amb tan sol sis anys d’edat s’està consolidant com un punt diferent al món de les falles. El seu objectiu és donar a conèixer els costums, llengua, tradicions, festes i les falles fora de la Comunitat Valenciana. Han visitat ciutats tan distants de la Comunitat Valenciana com #Àvila en el 2013, #Granada en el 2014, #Toledo en el 2015, #Còrdova en el 2016 i #Zaragoza en 2017. La nova ubicació de la falla de fallers pel món per a l’exercici 2018 es va donar a conèixer oficialment en l’acte de presentació de representants i corts d’honor, sent la triada la ciutat de #Salamanca.
Tenim el plaure d’haver engalanat a Gemma amb un amaneixo de la balconada de perla conreada de diferents grandàries des de la perla de 4 mil·límetres fins a la més valorizada, la perla d’1,5 mil·límetres. Tot cosit a mà en perla de mostassa i combinat en cristall de Swarovski. La joia de disseny asimètric en el cos superior, és molt representativa, perquè està formada per rosquetes que s’entrellacen entre ells i aquests muntats en perla de mostacilla, cosida a mà i cristall de Swarovski. El collaret és de dos centres i de cinc voltes de perles conreades de 3,5 mm i la polsera d’una aplicació central i cinc voltes de perles. També a conjunt l’agulla de la banda i l’aplicació del ventall tot això acabat amb bany d’or perla de mostassa i cristall de Swarovski.
La **peineta que va lluir era un model clàssic de cullera amb garlanda de flors i cordó rematant l’orla, el fons arenado en la tècnica del cisellat i repujat i chapado en or.
Una nit molt bonica i emotiva en la qual vam poder sentir i veure el gran treball que estan fent “Fallers Pel Món“ per expandir la nostra cultura i tradició.