Les Falles 2018 ja són història

0
621

On tot comença … foc i cendra! Al voltant a les 22 hores, es va dur a terme la ‘cremà’ de les falles infantils de la capital i de la resta de poblacions de la Comunitat Valenciana que celebren les festes josefinas. Mitja hora després va arrancar la ‘cremà’ de la falla infantil de la comissió Maestro Gozalbo-Conde d’Altea guanyadora enguany del primer premi de la Secció Especial de Falles Infantils de València. Després d’açò, a les 23 hores, es va cremar la falla infantil de l’Ajuntament de la ciutat, aquesta fora de concurs.

Com a marca la tradició, en la mitjanit d’aquest 19 de març es van cremar les falles grans de la capital valenciana i de la resta de la Comunitat. Després d’açò, va cremar, sobre les 00.30 hores, el monument de la falla Convent Jerusalem-Matemàtic Marzal, la guanyadora del primer premi de la Secció Especial de les Falles de 2018.

Com a colofó, la caiguda de la bola del món construïda pels artistes Latorre i Sanz amb el disseny de Okuda va posar anit el punt final a les Falles de 2018 a València.

La falla municipal no va ser l’última a cremar, atès que l’Ajuntament va decretar 89 monuments d’alt risc, és a dir, aquells que van necessitar la presència obligada de bombers abans de la cremà. Per aqueixa raó, fins a passades les tres de la matinada van esperar vuit al fet que arribaren les dotacions. En tota la ciutat es van cremar 700 monuments grans i infantils.