Més de 20.000 persones participen a Paterna en la processó amb la imatge del Crist de la Fe

0
112

Més de 20.000 persones, entre públic, confrares i representants d’associacions i col·lectius socials i culturals, van participar anit a Paterna en la solemne processó en honor al Santíssim Crist de la Fe, conegut popularment com “El Morenet”, dins dels actes de les Festes Majors dedicades al Crist i a Sant Vicent Ferrer.

La processó “és l’únic acte en tot l’any en el qual ix de la parròquia de Sant Pere Apòstol la imatge original del Crist de la Fe, de 2,2 metres d’altura”, segons ha indicat el rector Juan Antonio Cabanes, que ha assenyalat que en la processó van ser estrenades les noves tulipas de les camines.

A més, als peus del Crist va ser instal·lada i va processionar “la imatge orante de Sant Vicent Ferrer, l’única escultura en el món que mostra al dominico resant, segons les recerques del cronista i de la parròquia”, ha afegit.

En el marc d’aquestes Festes Majors s’ha celebrat una missa en honor a Sant Vicent Ferrer en la qual va poder obtenir-se la indulgència plenària, en la parròquia de Sant Pere Apòstol de Paterna, tempere jubilar durant l’Any Sant Vicentino.

Igualment, com és tradició la Cordà es va encendre amb una metxa que prèviament es pren amb el ciri del sagrario de la capella del Crist de la Fe.
Els clavarios responsables d’organitzar les festes patronals de Paterna van encarregar en 1939 una nova imatge del Santíssim Crist de la Fe a l’escultor José María Ponsoda, després d’haver sigut destruïda l’original durant la persecució religiosa en 1936. L’any 2014 la imatge va recuperar el seu color fosc original després de la restauració duta a terme amb motiu del seu 75 aniversari.