Pescadors de Catarroja honren al seu patró, Sant Pere Pescador, amb un romiatge amb barca per l’Albufera

0
297

Pescadors de Catarroja i d’altres localitats veïnes han celebrat avui, diumenge, el tradicional romiatge en barques en el llac de l’Albufera per a honrar al seu patró, Sant Pere Pescador, la festivitat litúrgica del qual tindrà lloc el pròxim 29 de juny.

La celebració ha començat amb el trasllat de la imatge de Sant Pere des de la parròquia de San Miguel Arcàngel,  transportada en un carro fins al port de la localitat al costat del llac, on els participants han compartit un esmorzar.

Posteriorment, la imatge de Sant Pere Pescador ha sigut pujada en una barca i ha eixit al llac de l’Albufera, a través del canal, acompanyada per la resta d’embarcacions.

Una vegada en el centre del llac, ha tingut lloc la celebració de la Paraula i la benedicció de l’Albufera a càrrec del rector des de l’embarcació amb la imatge del sant.

El dia de la festivitat litúrgica, 29 de juny, la parròquia de San Miguel Arcàngel acollirà una missa solemne a les 12.30 hores, seguida per un concert de la Coral Sant Pere i a la vesprada, a partir de les 21 hores tindrà lloc la tradicional processó per el barri dels Barraques de la localitat.