Sagunt ja coneix el dibuix de la seua ciutat i que lluiran les Falleres Majors

0
107

La Federació Junta Fallera de Sagunt i l’Ajuntament de Sagunt ja han donat a conèixer el dibuix i els colors triats per a les teles oficials que lluiran les Falleres Majors de l’entitat festiva comarcal, Mar Gimeno i López i Andrea Escribà i Fernàndez, durant l’acte de la Crida, unes sedes estretes que han sigut confeccionades per l’empresa Mar de Seda i amb un dibuix batejat amb el nom de “Sagunt”.
Aquestes teles són reproduccions de seda datades del segle XVIII, peces similars a l’estil de Jean Revel, mestre i dissenyador d’aquest mateix segle. Per a Mar Gimeno s’ha triat un fons en color blau nit amb adorns florals en diferents tons de rosa, taronja i blava, mentre que la xicoteta Andrea Escribà lluirà un vestit en color blanc trencat engamat amb flors blaves, roses, roges i taronges, vestits que confeccionaran les empreses Lledó Indumentària Valenciana i A l’Antiga Roba Tradicional, respectivament.
L’acte de presentació d’ambdues teles va comptar amb la presència tant de l’Alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, com de la regidora de Festes, Remei Torrent, així com de les màximes representants de la Federació Junta Fallera de Sagunt acompanyades pel president de l’entitat festiva, Rafael Burgos, el vicepresident de Festejos, Aitor Muñoz, i les seues respectives Corts d’Honor.
En aquest mateix esdeveniment, el president de la corporació municipal saguntina també va fer lliurament tant a les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt com a les dotze integrants de les Corts d’Honor dels mantons oficials que totes elles lluiran en aquells actes on faça més fred.