Un mercat ambulant artesanal en la Plaça de l’Ajuntament és la nova iniciativa aprovada pel Consistori

La falta d'il·luminació nadalenca serà pal·liada amb la instal·lació d'aquest mercat ambulant en la Plaça d'Ajuntament, en lloc d'en la Plaça de la Reina on s'havia sol·licitat en un primer moment

0
477
Fuente: Love Valencia

El Consistori ha permès a l’Associació d’Artesans Valencians (Arteval) muntar un mercat ambulant artesanal en la plaça de l’Ajuntament des d’aquesta mateixa setmana fins al 8 de gener. 28 casetes amb expositors de 3 i 2,50 metres s’exposaran durant aquestes dates per a vendre productes artesanals fabricats a Espanya i també artesania d’alimentació envasada. Si bé els artesans inicialment havien sol·licitat la instal·lació dels llocs en la Plaça de la Reina, com és habitual, finalment no es va permetre realitzar-ho en aquesta ubicació. El Consistori ha justificat aquest canvi al·legant les obres de remodelació pendent en aquesta plaça, encara que aquestes encara no han començat.

Després de la negativa a la Plaça de la Reina, els artesans van proposar portar el mercat ambulant a la plaça de Sant Agustín. El que en primer moment va ser aprovat per l’Ajuntament. No obstant això, una vegada realitzat el permís i feta una inversió en plans i estudis d’arquitectes, el Consistori va declinar pel seu interès a traslladar el mercat ambulant a la mateixa plaça de l’Ajuntament. Decisió que es produeix el mateix any en què l’Associació de Comerciants del Centre Històric ha desistit a muntar la pista de gel, per les restriccions sanitàries pel Covid-19.

La reubicació dels artesans ha permès a l’Ajuntament evitar l’apagada de llums nadalenques, ja que s’havia quedat, a més de sense les pistes de gel, sense il·luminació per a aquest Nadal. De fet, el PP ja va denunciar que el contracte d’il·luminació d’enguany, mantenia el mateix pressupost de l’any passat (121.000 euros), amb una llum empobrida i un arbre de Nadal que es quedava en el centre de la plaça amb una il·luminació molt pobra, mentre que a Barcelona han pujat el pressupost enguany un 42%, en passar de 1,2 milions a 1,7 milions o a Madrid, que s’inverteixen 3,17 milions i sumen 30 nous carrers il·luminats.

L’Ajuntament exigeix a aquest mercat ambulant mesures anti-Covid i restriccions, com per exemple, que l’«aforament no pot ser superior de 262 persones», incloent en aquesta xifra «216 persones que formen part del públic i 46 treballadors o organitzadors».També es demana que l’organitzador tindrà l’obligació i responsabilitat «de controlar que el públic, tant en l’entrada com en l’eixida del recinte i durant la seua estada en els ‘estands’ i en zones de circulació, mantinga una separació interpersonal de 1,50 metres evitant aglomeracions«.

Una iniciativa que, tornant a recalcar-ho, se situarà en el lloc de la pista de gel que enguany no s’ha permès. A més, també és sorprenent que fa un mes que l’Ajuntament de València va anunciar que enguany estava prohibit instal·lar el mercat de Reyes del Cabanyal, molt tradicional, per a evitar aglomeracions per la pandèmia. No obstant això, sí que permet instal·lar aquest mercat artesà enfront del Consistori.