Jose Maria Chiquillo ens revela les claus de què és ser Unesco

José Maria Chiquillo, president internacional en la Xarxa Unesco Rutes de la Seda, ens revelen les claus sobre la UNESCO

0
449

El 4 de novembre se celebra el Dia de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura. Organisme especialitzat de les Nacions Unides, la creació de les quals va marcar el compromís de millorar la qualitat de vida de les persones i promoure la pau, mitjançant la cooperació internacional en l’àmbit educatiu, cultural, comunicacional i de la ciència.

Segons ha citat propi Xiquet la Unesco pretén “Contribuir a la consolidació de la Pau, l’erradicació de la pobresa, el desenvolupament sostenible i el diàleg intercultural mitjançant l’educació, les ciències, la cultura i la comunicació”.

Aquest organisme va ser creat en finalitzar la II Guerra Mundial, 1945, amb la finalitat de restablir els sistemes educatius d’aquells països aliats impactats per la guerra i que no disposen de suficients recursos per a l’execució d’accions en matèria d’educació i cultura.