48 Creus de Maig adornen els carrers de València

0
715

La ciutat continua celebrant la troballa de la creu de Crist que es commemora des de l’Edat Mitjana.

Des de hui, dimecres 3 de maig, un total de 48 “Creus de Maig” elaborades amb flors estan presents en els carrers de la ciutat de València, en una celebració que té el seu origen en l’Edat Mitjana. La realització de les encreuaments és duta a terme per diferents associacions culturals, comissions festives, parròquies i diverses entitats que volen que continue esta tradició que cada any convoca i organitza Lo Rat Penat.

D’esta manera, les encreuaments han sigut confeccionades pels participants a partir de flors naturals i fresques, adornades amb flors seques, plantes, pedres, jocs d’aigua i llum.

La celebració té el seu origen en l’Edat Mitjana quan es va començar a commemorar la troballa de la creu de Jesucrist per Santa Elena, mare de l’emperador Constantino.

La data de la col·locació de les tradicionals “Creus de Maig” no es correspon, no obstant això al dia en què l’actual calendari litúrgic celebra “la festa de la Santa Creu”, el 14 de setembre, sinó que manté l’antiga dedicació del tres de maig, quan se celebrava “la festa de la Invenció de la Creu”.

Relació Premis Concurs 2016

Categoria A
1. Falla Plaça de la Cruz-Los Ángeles (guanyadora en 2015)
2. Comissió de Festes del Grup de Vivendes Mare de Déu dels Desemparats de Patraix
3. Falla Mestre Gozalbo-Conde Altea

Categoria B
1. Falla Duc de Gaeta-Puebla de Farnals
2. Falla Luis Lamarca-Velázquez
3. Falla Zapadores-Vicente Lleó i Festes del Crist de Natzaret