Obert el termini d’inscripció per a la XIV edició del Premie Picota

0
197

El Grup Municipal Socialista obri el termini d’inscripció per a les comissions que vulguen participar en el seu premi a la crítica fallera dotat amb una quantia d’1.000 euros i una peça de Ortifus

Els socialistes de València han obert del termini d’inscripció de la XVI edició del Premie Picota a la crítica fallera. Un guardó que “s’ha consolidat en els últims anys com a màxim referent de la crítica política en l’àmbit de les falles i la política municipal” així ho ha recordat la portaveu del Grup Municipal Socialista i primera tinent d’alcalde, Sandra Gómez. Aquest guardó dotat amb 1.000 euros és una obra artística dissenyada per Ortifus i realitzada en exclusiva per a aquest esdeveniment. La data límit per a participar serà el dia 10 de març i com a requisit, la falla deurà tenir alguna escena de caràcter crític en l’àmbit del local o del propi barri.

Aquelles comissions que planten la seua falla en el terme municipal de València, interessades a participar, deuen dirigir la seua sol·licitud, dins del termini esmentat, al Grup Municipal Socialista a través de correu postal (Calle Convent Sant Francisco nº 2) o per correu electrònic(gpsoe@valencia.com).

El premi Picota se celebra de forma ininterrompuda des de l’any 2005 i ja han participat més de 300 falles. La portaveu del grup municipal socialista en l’Ajuntament i Secretària General dels socialistes de València, Sandra Gómez, afirma que amb aquests guardons “pretenem impulsar l’esperit crític que ha caracteritzat a les falles des del seu origen i la capacitat creativa dels artistes fallers”. A més, ha destacat “la importància que els socialistes valencians donem a la festa de les falles com el gran esdeveniment de la nostra ciutat, i com un dels principals motors de l’economia i la cultura de València”. Per açò, ha conclòs recordant que “els socialistes de València reafirmem el nostre compromís al llarg de molts anys amb les comissions falleres que són els principals agents d’aquesta festa patrimoni de la humanitat”.

En anteriores ediciones de este premio a la crítica local en las fallas de la ciudad de València resultaron premiadas las comisiones de Na Jordana (2005), San Vicente-Periodista Azzati (2006), Duque de Gaeta-Pobla de Farnals (2007 y 2017), Plaza del Ángel (2008), Obispo Amigó-Cuenca (2009), Almirante Cadarso-Conde Altea (2010), Arrancapins (2011) Nou Campanar (2012),  Maestro Gozalbo-Conde Altea (2013), Císcar-Burriana (2014) y Arzobispo Olaechea San Marcelino (2015 y 2016).