Així ha sigut el ple de la Junta Central Fallera del mes de desembre

0
390
Carlos Galiana y Carmen Carbonell durante el Pleno de Diciembre 2021

Ahir, dia 14 de desembre a les 19.45 hores en primera convocatòria i a les 20.00 hores en segona, en el Saló d’Actes de Junta Central Fallera, va tindre lloc la convocatòria del Ple de la Junta Central Fallera del mes de desembre.

D’aquesta manera, el president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, va ser el primer a intervindre i va voler informar el Ple que ja s’havien començat els enviaments de la subvenció per a aquelles comissions que van enviar la sol·licitud dins del termini i en la forma escaient. No obstant això, un total de 19 comissions no tindran subvenció extra per diverses causes. Ara bé, com es va comentar durant la intervenció de Galiana, de cara al pròxim exercici es pretén realitzar una formació específica per a la presentació de subvencions. Així mateix, Galiana va anunciar que ja s’havien abonat els premis de les Falles de 2021. Per tant, el president de Junta Central Fallera va voler informar que, davant la situació sanitària i per prudència, es va decidir anul·lar el brindis de Nadal de Junta Central Fallera.

Per part seua, la Fallera Major de València, Carmen Martín Carbonell, que va assistir al Ple amb les components de la seua Cort d’Honor, va afirmar: “Esperem que la il·lusió siga el motor del col·lectiu faller i la situació sanitària permeta que tots els fallers i falleres gaudisquen més que mai. De nosaltres depén que les Falles continuen sent un espill per a tothom”.

DECLARACIONS DE LES DELEGACIONS:

La delegació de Festejos va informar de la celebració dissabte passat de la marató de futbolí i del campionat de canut diumenge que ve 9 de gener. A més, aquest dijous comença el concurs de Playbacks.

La delegació de Cultura va informar de la celebració dissabte passat del concurs de Declamació i de la pròxima del concurs de fotografia. A més, es continua celebrant el Teatre Faller.

La delegació d’Infantils va informar de la celebració de la III marató de futbolí el passat cap de setmana i de l’inici del concurs de Playbacks infantil dissabte que ve. A més, aquest diumenge tindrà lloc el lliurament de premis del concurs de pesebres.

La delegació d’Esports va informar de la celebració el passat 28 de novembre del campionat de tennis de taula i de la participació de 276 fallers en la Marató de València 2021. A més, la setmana passada es va celebrar la final del campionat de bitles.

La delegació de Comunicació va donar compte de la cobertura dels actes celebrats en l’últim mes i va valorar molt positivament la celebració el passat cap de setmana de la 2a edició del Curs de gestió de la Comunicació Fallera.

La delegació de Juvenils va informar de la celebració dissabte passat de la II edició de la marató de futbolí juvenil i va anunciar que el pròxim 18 de gener se celebrarà un taller de realitat virtual i el 5 de febrer la ‘plantà verda’.

La delegació d’Arxiu i Biblioteca va informar que s’han afegit al cens de Junta Central Fallera les llistes de les falles que es van plantar en els anys 1942 i 1943. Són els registres més antics dels quals disposa Junta Central Fallera.

La delegació d’Incidències va informar de la inhabilitació per un any a l’artista Francisco Gil.

La delegació de Patrimoni va fer un balanç positiu de les activitats programades per a celebrar el 5é aniversari de la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Com a finalització de l’esdeveniment, la vicepresidenta 1a de Junta Central Fallera, Cristina Estévez, va donar a conéixer el programa de Festejos de les Falles de 2022, condicionat a la situació sanitària, que haurà de ser ratificat per l’Assemblea de presidentes i presidents de falla. Així mateix, El Ple va acabar aprovant el programa de Falles 2022.

A part, el Ple va aprovar els següents expedients:

· EXP: 39/2019-2020. RRI
· EXP: 54/2019-2020. RRI
· EXP: 150/2019-2020. RRI
· Resolució del EXP: 44/2021-2022.