Així ha sigut l’Assemblea de presidentes i presidents de la JCF sobre novembre de 2021

0
51

Aquest dilluns 29 de novembre, el president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha informat de l’aprovació del pressupost de 2022 per a JCF, amb un total de 2,6 milions d’euros, un 16,4% més que en 2020 i un 5,3% més que en 2019. Així mateix, ha indicat que la Regidoria de Cultura Festiva assumirà enguany la tramitació de les xurreries per a les Falles de 2022. Apart, el president de JCF ha informat de la renovació del conveni amb la SGAE i que ja s’ha enviat la normativa per als permisos de les Falles de 2022.

Quant a les subvencions, Galiana ha puntualitzat que al voltant de 140 comissions amb entregat i amb defectes en la documentació han sol·licitat les ajudes. D’altra banda, Carlos Galiana ha ressaltat que les exaltacions de les Falleres Majors de València seran els dies 23 i 23 de gener en el Palau de Congressos i ha comunicat els noms dels mantenidors: Miguel Prim i Salvador Doménech.

En aqueix sentit, la vicepresidenta 1a, Cristina Estévez, també ha volgut informar de la celebració de la marató de futbolí l’11 de desembre i de l’inici del concurs de Playbacks el pròxim dia 16 de desembre. A més, s’ha celebrat una reunió amb les comissions interessades a participar en la Cavalcada del *Ninot de les Falles de 2022.

La vicepresidenta 3a, María Tomás, ha recordat que l’11 i 12 de desembre se celebrarà la segona edició del Curs de Comunicació Fallera, que farà un pas més enllà respecte al de l’any passat en tots els aspectes. Ja estan obertes les inscripcions.

ASSUMPTES GENERALS:

L’Assemblea ha aprovat avançar l’horari de la Cremà:

  • A favor: 172 vots
  • Abstencions: 18 vots
  • En contra: 52 vots

No obstant això, l’Assemblea ha rebutjat la proposta d’establir un torn matinal per a l’Ofrena. La votació no s’ha efectuat, en tractar-se d’una consulta. Finalment, respecte a la implantació del certificat COVID, el president de JCF ha avançat que es mantindrà una reunió amb la Conselleria de Sanitat per a concretar els detalls de la seua aplicació en l’àmbit faller.