Amparo Picó “Fuset no és digne de presidir la Junta Central Fallera”

0
299

“Pere Fuset no és digne de presidir la Junta Central Fallera”. Així de contundent i clara va ser la regidora del grup Ciutadans en l’Ajuntament de València, Amparo Picó, durant el seu pas pel programa de ‘Viu les Festes’ de 7 Televalencia.

Picó va deixar aquest i altres titulars, durant la seua entrevista. Especialment va denunciar l’actual gestió de l’equip de govern en l’àrea de Festes i, sobretot, en el món de les falles.

“Em sembla falta d’ètica, falta de moral, de responsabilitat i d’una incoherència política tremenda que un president es negue a assistir a les assemblees i siga president de JCF i Cultura Festiva”. Així mateix, va ressaltar que “és lamentable que durant tot aquest temps no del seu braç a torçar, malament gestione les falles des de la imposició, des de la prepotència, sense dialogue, ni consens, ni participació. El senyor Fuset està per a presentar servei al col·lectiu faller”.

D’altra banda, Empare Bec també va denunciar que les comissions falleres no cobren les ajudes dels nous noms de les falles en 2017; un canvi, va recordar, que ve dau després de modificar el nom dels carrers per part del Consistori.

Segons Picó, fins a 14 comissions s’han vist afectades per aquest canvi de nom dels seus carrers, i hauran d’assumir el 100% dels costos, després d’anunciar per part del nou equip de govern els canvis en el nom dels carrers.

Malgrat que el regidor de Cultura Festiva va anunciar unes ajudes econòmiques específiques per a les comissions afectades, aquestes, va indicar l’edil de Ciutadans, hauran d’afrontar una despesa afegida a meitat de l’exercici, que, a més, li ve impost per la nova aplicació de la llei.

Més concretament, i sobre aquest tema, va explicar que en l’última Comissió de Cultura, Pere Fuset es va negar a pagar aquestes ajudes en aquest exercici 2017, ajornant-les a 2018. Al seu torn, va criticar la regidora, es va desestimar la moció que va presentar el Partit Popular amb el suport de Ciutadans.