Arriba la celebració del tercer aniversari de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat

0
261

El pròxim dissabte 30 de novembre, el món faller està de celebració. Us preguntareu per què? La raò és el tercer aniversari de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. I per aquest motiu, la Delegació de Patrimoni de Junta Central Fallera ha realitzat distintes activitats per gaudir d’aquesta festa.

Des de les 10 del matí i a cada hora fins les 13 hores hi haurà visites guiades al Museu Faller, que també acollirà, a les 11 hores, la reunió de la Xarxa Valenciana de Museus Fallers, constituïda durant el mandat anterior per promocionar el patrimoni cultural festiu vinculat a les Falles tant del Cap i Casal com d’altres localitats valencianes.

A les 12 hores del migdia els jardins de la JCF a Montolivet acolliran el concert ‘Falleres, fallers i tradicions’, a càrrec de l’Agrupació Musical Gayano Lluch, amb la interpretació de les obres Raquel Alario, Rocío Pascual Candel, La Xica, El Faller, L’Artista Faller, Penes i Dimonis, Malaguenya de Barxeta i València. A més, hi haurà passacarrer amb la Colla de l’Escola de Tabal i Dolçaina de la JCF.

A les 13 hores es presentaran –també als jardins de la JCF- els decàlegs de bones pràctiques sobre la cultura de la falla, la música i la pirotècnia, aprovats per la Comissió Municipal de Seguiment de la Declaració de les Falles Patrimoni Immaterial de la Humanitat el 13 de novembre de 2017, el 12 de març de 2019 i el 13 de novembre de 2019, respectivament. En l’acte, que comptarà amb la presència de les falleres majors de València i les seues corts d’honor, es lliurarà un exemplar de la nova guia -editada per a l’ocasió- a representants del col·lectiu faller així com als integrants de la comissió de seguiment.

Els actes festius conclouran a les 14 hores amb una minimascletà que dispararà la pirotècnia Caballer FX davant del Museu Faller.