Baver-Els Antigons contracta als seus artistes per a les Fogueres 2018

0
640

Grego Acebedo i Fernando Foix seran els artistes encarregats de realitzar la foguera infantil de l’any 2018.

La comissió afronta amb il·lusió aquesta nova etapa en aconseguir unir, per primera vegada en un projecte, a dos joves artistes d’enorme projecció que ja estan causant sensació en uns treballs amb segell personal, creatius i de gran qualitat.

Fernando Foix, natural de Benicarló, és l’autor del cartell anunciador de les Falles de València de l’any 2013. En 2014 debuta en el cap i casal en la Falla Illes Canàries-Dama d’Elx, aconseguint en aquesta mateixa comissió el primer premi de secció en els anys 2015 i 2016. És també en aquest últim any, 2016, quan planta per primera vegada a Alacant aconseguint el primer premi de segona categoria en Parc de les Avingudes.
En 2017 ha fet les fogueres de Sant Blai-La Torreta (categoria primera) i Parc de les Avingudes (categoria segona), i la Falla Bisbe Amigó-Conca (secció primera).

Grego Acebedo, natural també de Benicarló, debuta en 2015 a València obtenint el primer premi en la Falla Escalante-Marina, comissió en la qual repeteix en 2016. El seu treball en 2017 en les falles Andrés Piles-Salvador Tuset (sisè premi i millor ninot de secció segona) i Passege Albereda-Avinguda de França (primer premi de secció quarta) ha sigut reconegut amb el prestigiós premi “Salvador Debón” a l’artista revelació de les Falles de 2017.

Per tant, en 2018 Baver-Els Antigons acull el debut en categoria especial de Fernando Foix i la primera foguera de Grego Acebedo, un repte que tots dos artistes afronten replets d’il·lusió i amb una gran dosi de responsabilitat, prometent donar el millor d’ells mateixos per a dur-ho a terme.

Finalment, la comissió vol agrair a Iván Tortajada el seu extraordinari treball en la foguera infantil durant els últims tres exercicis, portant a Baver-Els Antigons a aconseguir tres primers premis de categoria especial i un ninot indultat. “Tot el gran és xicotet”, “Tots iguals, tots diferents” i “Deixa empremta” ja formen per sempre parteix de la història de la festa.