Besamans Verge dels Desemparats 2023: Horaris i accés a la Basílica

0
269

La Basílica de la Verge dels Desemparats ultima els preparatius del tradicional Besamans de la Patrona de València. Aquest acte tindrà lloc aquest dimecres, 24 de maig. La Basílica tancarà les seues portes quan passe l’última persona que estiga en la cua per a realitzar el Besamans.

En l’organització i control d’accés al Besamans col·laboraran, els Seguidors de la Verge dels Desemparats, la Cort d’Honor i els Eixidors del Trasllat.

A més, els donatius que s’arrepleguen en el Besamans, com sempre es fa en aquest acte, es destinaran a l’obra social que impulsa la Basílica dirigida a la Fundació MAIDES, per a la inserció social de persones amb malaltia mental greu i en risc d’exclusió; Vila Teresita, que ajuda a persones en exclusió, especialment dones marginades, moltes en situació d’abús i/o víctimes de tràfic; i l’associació valenciana provida, que atén mares en risc d’exclusió i als seus bebès.

HORARIS I ACCESOS A LA BASÍLICA

El Besamans davant la imatge pelegrina de la Mare de Déu començarà aquest dimecres a les 7 hores. L’accés al temple serà per la porta de bronze. Per a això, s’ha habilitat en la Plaça de la Verge un clos en “zig-zag”. L’objectiu és facilitar l’ordre d’entrada en la cua que s’anirà formant.

La porta d’eixida serà la més pròxima a la botiga la Basílica que dona a la Plaça de la Verge. La porta del carrer de la Llenya serà habilitada com a accés preferent per a persones amb cadires de rodes o de mobilitat reduïda, i amb carrets de bebès.

La imatge original que presideix l’altar major quedarà girada cap al seu Cambril. Allí tindrà lloc el culte ordinari durant tot el dia. Sobre aquest tema, la porta més pròxima a la Sagristia que dona a la Plaça de la Verge serà únicament per a accedir al Cambril o a la Capella de la Comunió, però no per al Besamans.