Ciutadans (Cs) promou la constitució del Consell de Festes de Barris de la ciutat de València

0
291

La regidora Amparo Picó recorda que Fuset es va oposar a la iniciativa en un ple de l’ajuntament.

Ciutadans (Cs) ha promogut la constitució del primer Consell de Festes de Barris de la ciutat de València amb l’objectiu d’aconseguir una major potenciació, difusió i projecció de les mateixes per ser un clar referent de la cultura i tradicions de la història de València.

“La constitució del dit consell té com a finalitat posar en valor el patrimoni cultural i festiu de les diferents zones de la ciutat”, segons ha declarat la regidora de Ciutadans Amparo Picó. Una comissió gestora s’encarregarà d’assentar els fonaments d’una entitat on s’agrupen ja més d’una vintena de col·lectius, de barris i pedanies, i la xifra dels quals podria augmentar en les pròximes setmanes, ha explicat l’edil de Cs.

La regidora Picó ha expressat la seua satisfacció pel respatler dels col·lectius festius al seu plantejament per a portar avant una iniciativa que el regidor Pere Fuset va rebutjar en el ple de l’Ajuntament de València. “Nosaltres sempre hem apostat per la constitució i posada en marxa d’este organisme ja que recolzant i dinamitzant les festes dels barris i pedanies de la ciutat València estem fomentant el patrimoni històric, cultural i festiu valencià”, ha indicat l’edil de Ciutadans.

Ara, amb la posada en marxa d’este consell, els seus representants decidiran els seus principis i activitats, ha indicat Picó i qui ha afegit que “no tot consistix a rebre als col·lectius sinó a treballar conjuntament per i per a les festes”. Picó ha recordat: “Nosaltres, com partit polític, no estem, ni estarem, en el dit consell ja que ha d’estar al marge dels partits. Així, ho vam dir, des del principi a les distintes juntes de festes. El nostre objectiu era promoure la seua constitució i així ho hem fet”.