C’s demana declarar BIC la festivitat de la Patrona de València

0
636

La regidora Amaro Picó afirma que és un dels festejos amb major tradició, arrelament i projecció.

El grup Ciutadans de l’Ajuntament de València ha sol·licitat, en una moció que va presentar la regidora Amparo Picó al ple, la declaració de Bé d’Interès Cultural i Festa d’Interès Turístic Autonòmic de la Festivitat de la Verge dels Desemparats, Patrona de València, per considerar que reuneix tots els requisits, inclosos en la Llei de Patrimoni Cultural i Turístic. Sobre aquest tema i uns altres va parlar en el programa de Viu les Festes, de 7 Televalencia.

La regidora afirma que aquesta festivitat és sens dubte un dels festejos culturals, turístics i religiosos de la ciutat de València amb major tradició, arrelament i projecció, que reuneix a milers de persones en els corresponents actes organitzats amb motiu de tan insigne celebració.

L’edil també ha argumentat que els festejos en honor a la patrona “van molt més allà de l’aspecte religiós perquè s’han convertit en una rellevant manifestació cultural i patrimonial. De fet, representa una de les tradicions més arrelada en la ciutat de València i que va molt més allà de qualsevol ideologia política i ideològica”.

Amparo Picó planteja la presència dels artistes fallers en la comissió que promou el Consell de la Dóna

El grup Ciutadans de l’Ajuntament de València seguirà en la seua línia de defensa de la dona en tots els aspectes i àmbits de la societat, i denunciarà les actituds masclistes que es produïsquen a més de col·laborar en iniciatives tendents a la millora de la seua posició en la societat i en el propi col·lectiu faller, segons ha afirmat la regidora Empare Picó, amb motiu de la convocatòria d’una subcomissió especifica del Consell de la Dóna per a abordar la degradació de la dona en les Falles on Ciutadans estarà present. Un assumpte en el qual matisa que no consentiran que s’utilitze a la figura de la dona com a eina política per a ratllar a les falles de masclistes, “perquè no és així”.