Així ha sigut la cremá «a porta tancada» de la falla municipal

0
2020

La falla municipal 2020, amb el lema Açò també passsarà, ha cremat finalment en flames la matinada del 17 de març.

Al voltant de les 00.00 hores un equip de bombers ha procedit a preparar la cremà més difícil de la història de les falles de València.

Després de l’anunci aquesta vesprada que finalment el bust de la dona que configurava la rematada de la falla seria salvat del foc, ha sigut definitivament avui a les 00.15 aproximadament, quan per fi s’ha procedit a la cremá a porta tancada de l’altra part de la rematada.

La falla tènia com a lema Açò també passarà i és obra de Martín i Espuig

Els artistes fallers, Manolo Martín i José Ramón Espuig, són els artistes de la falla la rematada central de la qual era una xica meditant.

La part de la falla amb la màscara de protecció del coronavirus s’ha convertit en un símbol durant aquests dies, i és per això que finalment no ha cremat.

El que els artistes no han pogut salvar de la cremá han sigut les cames i el tronc de la figura principal, que han cremat en flames, sense públic.

L’Ajuntament han atès així el desig dels artistes fallers que l’han creada al costat de l’artista urbà Escif.

El que també es guardarà per a el mes vinent de juliol, mes en què se celebraran les falles, són les escenes que s’anaven a col·locar disposades per la plaça i que anaven a ocupar l’espai públic.

Un final trist per a unes falla que passaran a la història per ser les falles en les quals el Coronavirus va fer ajornar la festa.