Dani Nebot realitzara cartell i la imatge gràfica de les Falles de 2019

0
348

El comité de selecció ha destacat la versatilitat i professionalitat del dissenyador

Dani Nebot (Barraques, Alt Palància, 1957) serà l’encarregat de dissenyar el cartell tradicional de Falles i tota la campanya gràfica amb què la festa gran de València es mostrarà al món l’any que ve. Per quart any consecutiu la responsabilitat de la tria l’ha tinguda un jurat amb la participació de diverses associacions del sector del disseny i la il·lustració.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha explicat que també ha sigut el quart any consecutiu amb una crida oberta a professionals per garantir una imatge gràfica de qualitat i professional per promocionar les Falles, una festa que és Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. “Estem, sense cap dubte, davant un dels grans referents del disseny valencià. Dani Nebot és garantia de qualitat i un professional molt admirat i reconegut que ara estarà al servici de la festa de les Falles amb una campanya global que acompanya la festa en totes les seues manifestacions i que, com ja hem fet els últims anys, promocionarà la festa també internacionalment”, ha afirmat Fuset.

Dani Nebot ha sigut el candidat triat pel comité de selecció donada “la seua gran versatilitat i professionalitat acreditada per una extensa trajectòria”. Exercix com a professional des de 1973 desenvolupant projectes de disseny gràfic, disseny de producte i investigació visual. És membre fundador de diversos grups (Nuc, en 1972; Disseny Valencià, en 1973; Enebece, en 1981; La Nave, en 1984, i ADCV, en 1985) i la seua trajectòria s’ha vist regada per reconeixements de prestigi com ara el Premi Nacional de Disseny (1995), ees i tots els professionals i estudis que han participat en el procés “per contribuir perquè les Falles continuem caminant cap a una comunicació excel·lent, com mereixen”.

Les bases del procés, consensuades amb diverses associacions professionals del sector, han comptat amb un comité de selecció amb representants triats per eixes mateixes associacions. Així, a proposta de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana ha estat present Carles Andreu de Vibra; per l’Associació Professional d’Il·lustradors de València ha participat en la tria Paula Pérez Lanuza i a proposta de l’Associació d’Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana també ha estat present al jurat Ismael Ledesma. A més, al comité de selecció, juntament amb Fuset, hi ha hagut el secretari general de Junta Central Fallera, Ramón Estellés, i les integrants de Yinsen Studio, Lorena Sayavera i María Pradera, responsables de la imatge gràfica de les Falles d’enguany.