L’Ateneu destina 120m2 als clics de Playmobil®

0
680

L’exposició dels Clics de Playmobil® en el Saló Noble de l’Ateneu ja es pot visitar fins al pròxim 22 de gener. En aquesta ocasió s’han destinat 120 m2 a recrear cinc espais en els quals s’han cuidat fins al més mínim detall.

A més d’augmentar-se l’espai, s’ha duplicat el nombre de figures, aconseguint les 10.000, moltes d’elles peces descatalogades difícils d’aconseguir i que procedeixen de països com Alemanya o Estats Units.

En aquesta edició s’ha recreat els ambients de “El món dels víkings”, “Parc Juràsic”, “El Pol Àrtic”, “Londres de principi del S.xx” i la “Sabana africana”.

Per al muntatge complet de l’exposició han estat treballant un grup de quatre persones durant vuit hores al dia els últims quatre dies en l’Ateneu, encara que s’ha realitzat un treball previ de sis mesos per al premontaje i organització de les peces.

Per primera vegada es pot veure a València el diorama de “Parc Juràsic”, que mai abans s’havia realitzat, i els de “El Pol Àrtic” i “Londres de principi del S.xx” s’han ampliat considerablement.

En el diorama de la “Sabana africana” estan representades totes les espècies animals de la sabana africana per exemple el suricato, el ñu, cocodrils, elefants, girafes, el senglar africà (facócero)… En tota la mostra hi ha més de 3.000 animals.

L’exposició té un vessant didàctic, ja que reprodueix escenes de la vida natural o usos de socials de forma molt realista, com per exemple, la forma de llançar-se els pingüins al mar. A més s’han recuperen oficis perduts en l’actualitat com el de deshollinador.

L’entrada donatiu en l’exposició és de 3€ i existeix una entrada reduïda per a famílies nombroses de 2,50€.