L’Ateneu Mercantil celebra la presentació de Silvia Giménez Santamarina com a Reina 2019

0
596

L’Ateneu Mercantil de València ha celebrat la presentació de la Reina de l’Ateneu 2019, Silvia Giménez Santamarina, i de la seua cort d’honor. La presidenta de l’Ateneu, Carmen de Rosa, ha recordat que aquesta figura es va establir en 1998 per a “donar un especial protagonisme a la dona en la celebració de les Falles en la nostra institució”.

Durant la seua intervenció Carmen de Rosa ha explicat que en 1907 “nostra institució va portar a València a la infanta Isabel de Borbó perquè coneguera les festes Josefinas i les potenciara a nivell nacional” afegint que “plantem el nostre primer monument en 1925 i vam obtindre premi de l’Ajuntament. Amb dates com aquestes es demostra la vinculació de la institució amb les festes josefinas”.

Per a enguany 2019 la Cort d’Honor de la Reina de l’Ateneu està formada per Isabel Cervelló Granat, Mariluz Clavel Nieto, Loyola Catania Santamarina, Anna Gómez Giménez, Lucía Giménez Rubio, Andrea Motos Garrit i Paula Cloquell Santamarina. En l’acte ha actuat com a mantenidora Pilar Giménez Santamarina, germana de la Reina de l’Ateneu i Fallera Major de València 2010.